Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı. Konuya ilişkin kulüpten yapılan açıklamada, "Fatih Terim Hocamızla karşılıklı olarak kararlaştırdığımız üzere, kendisi hali hazırda yürütmekte olduğu Teknik Direktörlük görevine bugün itibarıyla devam etmeyecektir" denildi.

Galatasaray'da Fatih Terim dönemi sona erdi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, üst üste gelen kötü sonuçların ardından teknik direktör Fatih Terim ile yolları ayırma kararı aldı.

Galatasaray'da alınan başarısız sonuçların ardından başkan Burak Elmas, teknik direktör Fatih Terim'le görüştü. 15 dakika süren görüşmenin ardından devam eden yönetim kurulu toplantısında Terim'le ayrılık kararı verildi. Böylece Terim'in Galatasaray başındaki dördüncü dönemi de sona ermiş oldu.

Terim'in sarı-kırmızılı kulüpteki sözleşmesi Haziran 2024'te sona erecekti.

KULÜPTEN AÇIKLAMA: TERİM, GÖREVİNE BUGÜN İTİBARIYLA DEVAM ETMEYECEKTİR

Terim'in ayrılığına ilişkin kulüpten yapılan açıklamada da, "Seçim döneminin hemen ardından, henüz mazbatamızı almadan yaptığım çağrıyla, sözleşmesinin içeriğini dahi sorgulamadan Galatasaraylılık duruşuyla göreve koşan; kulübümüzün geleceği için yönetim olarak inandığımız futbol stratejisinin başarısı adına taşın altına bizimle birlikte elini koyan 7446 sicil numaralı Divan Kurulu üyemiz Sevgili Fatih Terim Hocamızla karşılıklı olarak kararlaştırdığımız üzere, kendisi hali hazırda yürütmekte olduğu Teknik Direktörlük görevine bugün itibarıyla devam etmeyecektir" denildi.

Açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray için birlikte yürüdüğümüz bu yolda, ülkemize ve kulübümüze sayısız büyük başarılar yaşatan; bu sezon da Avrupa’da hepimizi gururlandıran bir başarıya imza atan Galatasaraylı Fatih Terim’in fikir ve tecrübelerinden her zaman faydalanmaya devam edeceğiz. Fatih Hocamıza geçmişten bugüne yapmış olduğu büyük hizmetleri için başta yönetimimiz olmak üzere temsil etmekte olduğumuz Galatasaray Spor Kulübü ve camiamız adına teşekkür ederiz."

DÖRDÜNCÜ DÖNEMİNDE 176 RESMİ MAÇA ÇIKTI

Kulüpte dördüncü dönemi sona eren Terim, 22 Aralık 2017'de göreve başlamıştı. Dördüncü döneminde 176 resmi maça çıkan Terim, 97 galibiyet, 35 beraberlik ve 44 yenilgi aldı.

Lige yeni transferlerle başlayan Galatasaray ligde 20 maçta 27 puan toplayarak 12. sırada yer alıyor.