Galatasaray'da Burak Elmas yönetimi, haziran ayında yapılması planlanan seçimi iptal kararına imza atan eski başkan Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu üyelerini disipline sevk etti.

Galatasaray'da Mustafa Cengiz ve Abdurrahim Albayrak disipline sevk edildi

Burak Elmas başkanlığındaki Galatasaray yönetimi eski başkan Mustafa Cengiz ve Abdurrahim Albayrak'ın içinde olduğu 7 kişi ihraç talebiyle disipline sevk etti.

Mustafa Cengiz ve Abdürrahim Albayrak'ın yanı sıra Yusuf Günay, Kaan Kançal, Dorukhan Acar, Mehmet Ömer Cansever, Fatma Dilek kutlu Galatasaray Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Burak Elmas yönetimi, eski Galatasaray başkanı ve yönetim kurulu üyeleri hakkındaki şikayeti işleme koymuş oldu. Elmas yönetimi üyelerin yaptığı şikayeti işleme koyma gerekçesi olarak Galatasaray Tüzüğü'nün 111. maddesini gösterdi.

Galatasaray'ın 111. maddesi ne diyor?

Galatasaray tüzüğünün 111. maddesi şöyle:

Yönetim Kurulu, işbu Tüzük'ün 110.1 maddesi uyarınca yapılan başvuruları en geç 15 (on beş) gün içinde Disiplin Kuruluna sevk etmekle yükümlüdür.

Yönetim Kurulu, 110.1 maddesindeki başvuruları 15 (on beş) gün içinde Disiplin Kuruluna göndermez ise ilgili üye doğrudan Disiplin Kuruluna başvurabilir.

Disiplin Kurulu, 110.1 maddesine göre yapılan başvurularda, öncelikle başvuruda bulunan üyenin yaptığı başvurunun doğrudan kendisi ile ilgili olup olmadığına bakar; ilgili olmadığı sonucuna varırsa esasa girmeden başvuruyu reddeder.

Disiplin Kurulu da başvuru tarihinden itibaren en geç 15 (on beş) gün içinde başvuru ile ilgili olayın kovuşturmasına başlamak ve 45 (kırk beş) gün sonuna kadar bitirmek zorundadır.

Ne olmuştu?

Galatasaray, 5 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, pandemi koşulları gerekçe gösterilerek 29 Mayıs’ta yapılacak olan başkanlık seçiminin iptal olduğunu açıklamıştı.

O zaman başkan adayı olan Burak Elmas, sosyal medya hesabından karara şu tepkiyi göstermişti: “Devlet organ, yetki ve kararları adına niyet okuyarak, yasal takvimi devam eden, etmesi önünde aksi yasal bir karar ve hiçbir engel olmayan seçimin iptali söz konusu olamaz. Erteleme koşulları ve süreleri ise tüzüğümüzde açıkça belirtilmiştir. Bu seçim mutlaka yapılacak. Galatasaray demokrasi kültürünün gücünü herkese göstermek adına, yasal süre bitimi 7 Mayıs 2021 saat 18.00'e kadar, seçim listeleri ve ilgili evrakımızı divan kuruluna teslim edeceğimizi beyan ederiz. Genel kurul iradesinin sandığa yansıması için elimizden geleni yapacağız.”

Kararın hukuki olmadığını ileri süren Mustafa Cengiz yönetiminden üç istifa geldi. Mahmut Recevik, Emre Erdoğan ve İlber Aydemir görevini bırakmıştı.