Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, yoluna kayıpsız devam ediyor. Sarı-kırmızılılar ligin dişli takımlarından Göztepe’yi 1-0 mağlup ederek ikide iki yaptı

Galatasaray’da problem yok

Galatasaray ender olarak vasatı aştığı Göztepe maçını akıl dolu bir ikili oyunun sonunda gelen golle kazandı ve 2 maçta 6 puanı haneye yazdırdı.

Hemen herkes kabul edecektir ki Galatasaray ilk yarıda sağ bacağı tahta olan bir korsan gibiydi. Sol tarafta Nagatomo ve Onyekuru oyunun her anında rol çaldılar takım arkadaşlarından, hem savunmada hem de hücumda.

Onyekuru gibi oyuncular belli bir tahammülü hak ediyorlar. Sürekli deniyorlar ve bu denemelerin neredeyse yarısı başarısızlıkla sonuçlanıyor. Fakat doğru sonucu aldıkları anlar da böyle özel oluyor. Sarı-kırmızılıların golü ligimizde görmeye pek alışmadığımız bir gol. Paslaşarak kullanılan korneri Fernando’nun kendi ceza sahasında kafayla çıkarmasının ardından 10 saniye geçmeden Galatasaray golü bulmuştu ve rakip ceza sahasının önünde Onyekuru’nun tek vuruşu dahil topa sadece 2 oyuncu 6 kez dokunmuştu. Eğer ligi Avrupa’da izlenen bir lig haline getireceksek bu tür gollerin ve akınların sayısının artması gerekiyor. Sağ tarafta Sinan-Mariano ikilisi ise büyük sıkıntı yaşadı oyunun her iki tarafında da. Geçen yıl kritik Alanya deplasmanında durum 2-2 ve ev sahibi de galibiyet için mücadele eder iken Mariano topu indirmiş, Sinan tek vuruşla hayat öpücüğü vermişti, ancak rakip takımın bu derece geriye yaslandığı maçlarda Sinan pozisyon alma açısından büyük sıkıntılar çekiyor. İlk yarıda da açık oyuncusu olmakla ceza sahası içinde Eren’i destekleme arasında bir türlü dengeyi tutturamadı ve rakip savunma arasında kayboldu gitti. Bu kayboluş o kanata yakın oynayan Belhanda’nın da seçeneklerini bir hayli azalttı hücumlarda ve Faslı oyuncu da bir türlü oyuna giremedi. Dolayısıyla ilk yarının sonundaki ikili oyunun oldukça sıkıntılı bir hücum performansı gösteren Galatasaray için çok değerli olduğunu söylemek lazım.


İkinci yarı Göztepe, rakibin saha içindeki boyunu ilk yarıya göre aşağı yukarı 10 metre uzattı ve bu sebeple Eren’den çok daha fazla aktif olması beklenen Gomis’i birkaç baskın atak dışında göremedik neredeyse, zira Fransız oyuncu takımı akına başladığında çoğu zaman rakip sahanın ortasında en yakın takım arkadaşına 20 metre kadar uzaktaydı. Terim, onu sağdan daha iyi destekleyebilmek ve Göztepe’nin sol tarafına sarkmak için Emre Akbaba’yı oyuna aldı, fakat bu değişikliğin oyuna katkısı bir haftadır oyuncunun transfer hikayesi gibi kısa bir sansasyonellikten öteye geçemedi. Emre 5 dakikalık bir katkı sonrası pas ve şut seçimlerini oldukça kötü kullandığı gibi kenardan uyarı alana kadar Mariano’yu da birkaç atakta yalnız bıraktı sağ kanatta.

Kısa bir süre sonra Şampiyonlar Ligi’ne büyük ihtimalle 4. torbadan kura çekerek girecek olan Galatasaray bu sezona geçtiğimiz sezona oranla daha kötü bir iç saha performansı ile başladı diyebiliriz kolaylıkla. Özellikle Gomis’teki gözle görülür performans düşüklüğü, yine geçtiğimiz sezonun başında iç saha maçlarında rakibi boğan presin yokluğu (burada Ndiaye’nin muhtemel transferi önemli değişiklik yapacaktır) ve ön alandaki hücum uyumsuzluğu ilk göze çarpanlar. Bu sorunların çözülmemesi halinde, özellikle Avrupa arenasındaki takımlar 3 eksikli Göztepe kadar etkisiz olmayacaktır.
Diğer maçlar: Akhisarspor-Çaykur Rizespor: 1-1, Alanyaspor-Ankaragücü: 0-2.