Galatasaray’ın çıkışı sürüyor. Evinde ağırladığı Osmanlıspor’u 2-0 mağlup eden Cimbom, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi

Galatasaray hız kesmedi

Kendi evinde hiç maç kaybetmeyen Galatasaray, ligin deplasman karnesi en zayıf takımını konuk etti. 11’ler açıklandığında Fatih Terim’in iki sürprizi vardı. Cezasını tamamlayan Maicon’un yanına Serdar Aziz’i değil de Denayer’ı, forvette ise Gomis’in takıma dönmesine rağmen geçtiğimiz hafta iki gol atan Eren Derdiyok’u tercih etmişti.

İlk 45 dakika içinde Galatasaray rakip yarı alanda daha fazla gözükse de alışkın olduğumuz baskıyı bir türlü kuramadı. Osmanlıspor da son paslarda beceriksiz olmasına rağmen ilk yarı boyuanca tehditkar bir oyun oynadı. İlk yarı sonunda Galatasaray’ın toplam şut sayısı 6 iken Osmanlı’nın 7 olması bunun göstergesiydi. Galatasaray iki kere sağ kanattan çizgiye inen Rodrigues’in ortasında gole yaklaşıyor ancak ilkinde Tolga, ikincisinde ise Feghouli son dokunuşu yapamıyordu. Galatasaray 37’de hazırlanış olarak son derece şık bir golle öne geçiyordu. Tolga’nın şık pasıyla sol çizgide topla buluşan Yasin, Topu sağ ayağına çekip Eren’e ortaladı. Kaleye vurmak yerine daha uygun durumdaki Feghouli’ye topu indiren Eren, Terim’in kendini tercih ederek yanlış karar vermediğini gösteriyordu. Doğru zamanda doğru yerde olan Feghouli’ye ise topu boş kaleye göndermek kalmıştı.

Fatih Terim ikinci devreye Selçuk İnan’ın yerine Belhanda’yı alarak başlıyor ve takımına skoru korumayı değil ikinci golü bulmayı istediğinin mesajını vermeye çalışıyor ancak pozisyonlar bulan Osmanlıspor oluyordu. Osmanlıspor son paslarda yanlış tercih yapıp son vuruşlarda da beceriksiz olunca skor da üretemedi. Oyunun son 20 dakikalık bölümünde Osmanlı’nın tehlikeli atakları yerini Galatasaray forvetleriyle Karcemarskas arsındaki mücadeleye bıraktı.
Terim’im 81’de Eren’in yerine Gomis’i alması Galatasaray’ı ikinci gol için daha da iştahlandırmıştı. Nitekim farkı ikiye çıkaran gol 88’de Rodrigues’in asistiyle Gomis’in ayağından geliyordu.

Galatasaray evinde Osmanlıspor’u 2-0 mağlup ederek hanesine üç puan yazmayı başardı. Ancak Terim’in takımının bu maçtan alması gereken dersler var...