Süper Lig’in ikinci yarısı Kuzey Ege’de Akhisar ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmayla başladı. Yeni transferlerinin ikisini de sahaya süren Beşiktaş, rakiplerinin tökezlediği kasabadan üç puanı cebine koyarak ayrıldı. Yeni yılın ilk resmi karşılaşmasını zorlanmadan kazanan Kartal, yeniden zirve hesapları yapmaya başladı. Akhisar cephesinde maç kadrosunda 13 yabancı bulundurmak, oynanan oyunun da alınan skorun da önüne […]

Süper Lig’in ikinci yarısı Kuzey Ege’de Akhisar ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmayla başladı. Yeni transferlerinin ikisini de sahaya süren Beşiktaş, rakiplerinin tökezlediği kasabadan üç puanı cebine koyarak ayrıldı. Yeni yılın ilk resmi karşılaşmasını zorlanmadan kazanan Kartal, yeniden zirve hesapları yapmaya başladı. Akhisar cephesinde maç kadrosunda 13 yabancı bulundurmak, oynanan oyunun da alınan skorun da önüne geçti. Bu seviyede bir organizasyonda bu hataların yapılmasını bir türlü aklım almıyor.

Aykut Kocaman’ın gelişiyle yükselişe geçen Konyaspor, Erzurum deplasmanında maçın son bölümlerinde zorlansa da kazanmayı başardı ve puanını 28’e çıkartarak 7.sıraya yerleşti. Zor hava koşulları ve yüksek rakıma rağmen kazanmak, Konyaspor için aynı zamanda hedef güncellemesi manasına da geliyordu. Erzurumspor için evinde kaybetmek büyük lüks. Ligin ikinci yarısı Erzurum için zorlu geçecek…

Malatyaspor ile Göztepe arasındaki gol düellosunun kazananı ev sahibi oldu. Bu galibiyet Yeni Malatyaspor’un Avrupa iddiasını pekiştirdi. Malatyaspor’un geçen seneki oyun anlayışıyla bu seneki arasında siyah ile beyaz kadar fark var. Geçen sezon hayatımdan çaldığı 90 dakikalar yüzünden eleştirdiğim Erol Bulut, SüperLig’in en iyi teknik adamlarından birine dönüşüyor. Futbol’da istikrarın önemini bir kez daha anlıyoruz. Malatya karşısında iki kere geriye düşmesine rağmen skoru eşitleme direnci gösteren Göztepe, kenardan gelen oyuncuların katkı verememesi sebebiyle aynı tepkiyi üçüncü kez gösteremedi ve haftayı puansız kapattı.

Haftanın tek golsüz karşılaşması Antalya’da oynandı. Alt sıralardan uzaklaşmak isteyen Kayserispor, kazanmak için elinden geleni yapsa da üçüncü bölgede etkili olamayınca maç da başladığı skorla sona erdi. Zira ev sahibi Antalya’nın gol atmaya hiç niyeti yoktu.

Galatasaray’ın evinde Ankaragücü’nü konuk ettiği karşılaşmanın başlama vuruşundan hemen önce taraftarlar forvet transferinin hâlâ yapılamamış olmasına tepki gösteriyorlardı. Ancak karşılaşmanın başlamasına müteakip gol yağmuru da başladı. Forvetsiz kalan Galatasaray 90 dakikanın sonunda rakibine yarım düzine gol atmayı başardı. Ankaragücü yönetimi İsmail Kartal’ın işine son vererek ne büyük bir hata yaptığını sezon sonunda anlayacak.

Sergen Yalçın, ateş hattında devraldığı Alanyaspor’u tehlikeli bölgenin uzağına taşıyor. Evinde Sivasspor’u 2-0 mağlup eden Alanyaspor’da yeni transferlerin adaptasyon süreci tamamlandığında işler daha da kolaylaşacak. Sivasspor’un yeni yılda işi kolay olmayacak. Rakiplerinin tamamı daha dirençli bir hale gelirken, Sivas kâğıt üzerinde güç kaybetti. İlk yarıda topladıkları ekstra puanlar Yiğidoları ateş hattının üstünde tutmaya muhtemelen yeterli olacaktır ancak daha yukarıları hayal edenlere Alanya mağlubiyeti soğuk duş etkisi yaptı.

Haftanın en itibarlı eşleşmesinde Trabzonspor alkışları, Başakşehir ise puanları alan taraftı. Burak Yılmaz’ın ayrılması hem ekonomik hem de sportif anlamda Trabzonspor’un lehine bir gelişmeydi. Ancak transfer yasağı olan şu dönemde kadro dışı bırakılan Olcay ve Onur’u değerlendirmenin bir yolunu bulmak yoğun maç trafiğinde faydalı olabilir. Trabzonspor’u iyi analiz eden Abdullah Avcı, takımına galibiyet için gerekli oyunu oynatarak şampiyonluk kupasına doğru yürüyüşüne devam etti.

Cezalı Diagne’nin yokluğunda gol atmaya muvaffak olamayan Kasımpaşa, evinde ligin sonuncusu Rizespor’a mağlup olarak zirve yarışında ağır bir yara aldı. Kulübü iktisadi ve sportif açıdan başarılı şekilde idare eden Kasımpaşa yönetiminin gerçekten şampiyonluk hayali varsa yıllardır maçları boykot eden etkili taraftar grubu olan Arma Altı’nı yeniden tribünlere çekmeyi denemesi gerekiyor. İkinci yarıya galibiyetle başlamak Rizespor açısından hayati önem taşıyordu. Doğu Karadeniz temsilcisinin işi hâlâ kolay değil. Yeni transferlerin vereceği katkı Rizespor’un kaderini belirleyecek.

Fenerbahçe, karşılaşmayı uzun süre önde götürmesine rağmen son dakikada gelen gole engel olamayınca galibiyeti de kaçırdı. Fenerbahçe’nin bu sezon hedefi ligi orta sıralarda bitirmekse Bursa deplasmanından puan alınması fena sonuç değil. Maçın ikinci yarısında tamamen geriye yaslanan Fenerbahçe kalesinde sadece bir gol gördüğüne sevinmeli. Maç boyunca inancını kaybetmeyen ve desteğini esirgemeyen Bursaspor taraftarı, doğru hamlelerle oyunun takımı lehine ilerlemesini sağlayan Samet Aybaba ve bitiş düdüğüne kadar mücadele etmekten vazgeçmeyen oyuncular puan almayı hak etmişti.

***

Haftanın takımı: Galatasaray

Ankaragücü’ne yarım düzine gol atarak kazanan sarı-kırmızılılar hakftanın takımı oldu.

Haftanın oyuncusu: Henry Onyekuru

Ankaragücü karşısında hat-trick yapan Henry Onyekuru haftanın oyuncusu oldu.

Haftanın teknik direktörü: Abdullah Avcı

Yeni stadında dolu tribünler önünde Trabzonspor’u mağlup etmek dünyanın en büyük takımları için bile kolay değildir. Bu yüzden Abdullah Avcı haftanın teknik direktörü olmayı hak etti.

Haftanın golü: Dorukhan Toköz

Daha önce iki golü VAR kararıyla iptal edilen Dorukhan Toköz’ün kariyerinin ilk Süper Lig golü haftanın da en şık golü oldu.