Avrupa'da hafta sonu maçların tamamlanmasının ardından Galatasaray için Şampiyonlar Ligi'nde belli olan rakip sayısı 4'ten 9'a çıktı. Bu rakipler arasına Danimarka'dan 1 takım daha katılacak.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu

Süper Lig'de geride bıraktığımız sezonu ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmek için ön eleme oynayacak.

Devler Ligi'nde ön eleme biletini cebine koyan sarı-kırmızılıların organizasyona hangi turdan dahil olacağı konusunda ise iki ihtimal bulunuyor.

Habertürk'te yer alan habere göre, Galatasaray'ın kaderini, İspanya'nın Villarreal ile İngiltere'den Manchester United ekiplerinin karşı karşıya geleceği UEFA Avrupa Ligi finali belirleyecek.

26 Mayıs Çarşamba Polonya'nın Gdansk şehrinde oynanacak Avrupa Ligi finalini Manchester United kazanırsa Galatasaray bir eleme turu eksik oynayacak.

UEFA Avrupa Ligi'ni Villarreal'in kazanması durumunda ise İspanyol ekibi LaLiga'da Şampiyonlar Ligi bileti alamadığı Devler Ligi'ne ön elemeden katılım gösterecek.

Bu nedenle Galatasaray, ikinci ön eleme turundan Devler Ligi'ne dahil olacak. 3 tur geçerek Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmayı hedefleyecek.

Galatasaray'ın iki ön eleme turu için kesinleşen dokuz muhtemel rakibi var. Hafta sonu Avrupa'da maçların tamamlanmasının ardından Galatasaray için belli olan rakip sayısı 4'ten 9'a çıktı. Bu rakipler arasına Danimarka'dan 1 takım daha katılacak.

KESİNLEŞEN MUHTEMEL RAKİPLER - İKİNCİ ÖN ELEME TURU

Galatasaray, organizasyona ikinci ön eleme turundan dahil olursa bu turda seribaşı olmayacak. Muhtemel rakipleri ise şöyle:

>> Celtic

>> PSV

>> Sparta Prag

>> Rapid Wien

>> Midtjylland/Brondby/Kopenhag

ÜÇÜNCÜ ÖN ELEME TURU

>> Benfica

>> Shakhtar

>> Spartak Moskova

>> Monaco