Galatasaray’ın sihirli değneği

İkinci haftanın takımı sihirli değnek değmiş gibi oynamaya başlayan Galatasaray olurken haftanın oyuncusu ise iki attığı golle takımının galibiyetinin mimarı olan Konyalı Musa Araz oldu. Haftanın en güzel golünü Markus Neumayr atarken, haftanın teknik direktörü de Mustafa Reşit Akçay oldu.

Haftanın açılış maçında Beşiktaş ile Kasımpaşa yenişemediler. Beşiktaş’ın oyunu tatmin edici olsa da galibiyet için yeterli olmadı. Spor medyasındaki genel karamsarlık da yersiz. Zira Beşiktaş Şenol Güneş ile şampiyon olduğu son iki sezonda lige benzer şekilde başlangıç yaptı. Kasımpaşa iki haftadır oyunun kontrolünü rakibine bırakıp istediği sonucu almayı başarıyor. Kemal Özdeş’in Avrupa’yı işaret etmesi boşuna değil.

Geçtiğimiz sezonun kendi evinde en başarılı takımlarından biri olan Karabükspor bu sezon da aynı başarının peşinde. Ligin en hazır takımı Başakşehir’i puansız bıraktılar. Abdullah Avcı’nın hafif rotasyon yapması kimseyi şaşırtmazdı ancak Sevilla maçının 11’inden 9 oyuncuyu değiştirmesi mağlubiyetin temel nedeniydi.

Bursaspor Le Guen yönetiminde ilk galibiyetini Alanyaspor karşısında aldı. Bursaspor taraftarının oyundan çıkarken Kubilay’a gösterdiği tepkiye ise anlam veremiyorum. Taraftarlıktan müşteriliğe dönüşümün meyvası olsa gerek zira alt yapıdan yetişen oyuncuların yuhalanması sadece yeni stadyumlarda karşıma çıkan bir olgu. Alanyaspor haftayı yine puansız kapatsa da özellikle ikinci yarıda oynanan oyun gelecek haftalar için umut vericiydi. 2-0 geriden gelip eşitliği yakalamak, öne geçme fırsatlarını değerlendiremeyip son dakika golüyle mağlup olmak talihsiz bir durum.

Ligin iki yeni ekibinin karşılaşmasının galibi Sivas oldu. Kırmızı Beyazlılar her iki devre buldukları gollerle rakibini mağlup etti. Kulüp tarihinin ilk SüperLig mağlubiyetiyle tanışan Yeni Malatyaspor geçen haftaki olumlu görüntüsünü bu hafta sadece ilk yarım saat gösterebildi.

Galatasaray’daki hızlı değişim akıl alacak gibi değil! Lig öncesi izlediğimiz takım ile iki haftadır sahaya çıkan takım arasında siyah ile beyaz kadar fark var. Tudor ve öğrencilerinin bu haftaki kurbanı Osmanlıspor oldu. Yeniden memlekete dönen Bülent Uygun’un ikinci Türkiye kariyeri Gaziantep’te olduğu gibi Osmanlı’da da istediği gibi gitmiyor. Takım ikide sıfırdan iyisini yapacak kadro kalitesine sahip.

Kayserispor renktaşı Göztepe’yi evinde mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı. Göztepe’li oyuncular özellikle ikinci yarıda oyuna hakim olsalar da üçüncü bölgede etkili olamadı. İkinci yarıdaki oyun ve ikisi penaltı olmak üzere birçok kritik kurtarış yapan kaleci Beto’nun performansı puanı hak ediyordu.

Fenerbahçe ve Trabzonspor Kadıköy’de gollü berabere kalarak taraftarlarının sezon umutlarını örselemeden haftayı geçiştirdiler. Fenerbahçe kalecisi Volkan’ın kariyerli bir yedeği olduğu sezona üstelik milli takım kapıları tüm oyunculara açılmışken kariyerinin en iyi maçlarını çıkartarak başlaması beklenirdi. Oysa tecrübeli eldiven her hafta yeni bir hatalı gol yemeyi başarıyor. Ersun Yanal ve Trabzonsporlu oyuncular biraz daha cesur olsalar Kadıköy’deki 20 yıllık galibiyet hasretine son verebilirlerdi.

Samir Nasri’yi transfer ederek dünyanın dikkatini çeken Antalyaspor evinde Akhisar’a karşı galip gelmeyi başaramadı. Sezona beklentilerinin gerisinde başlayan Antalya milli maç arasını iple çekiyor. Maçın genelinde galibiyete yakın olan Akhisar yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince maçın sonunda bir puana sevinir hale geldi.

Super Kupa finalinde yaşanan olaylar sebebiyle cezalı olan Konyaspor, Gençlerbirliği karşısındaki güzel oyununu ve farklı galibiyeti taraftarları ile kutlama zevkinden mahrum kaldı. Gençlerbirliği’nde Ümit Özat ile bazı oyuncular arasındaki problem su yüzüne çıkmış durumda. Belli ki taraftar da bu kavgada oyuncuların tarafında. Alkaralar kendi iç sorunlarını çözemezse önleri çok karanlık. Üstelik bu sezon gerektiğinde neşteri vuracak bir İlhan Cavcav da yok.

***

3. hafta fikstürü

25 Ağustos Cuma
21.45 Galatasaray-Sivasspor
21.45 Alanyaspor-Karabükspor

26 Ağustos Cumartesi
19.45 Beşiktaş-Bursaspor
19.45 Y.Malatya-Antalyaspor
21.45 Kayserispor-Osmanlıspor
21.45 Göztepe-Trabzonspor

27 Ağustos Pazar
19.45 Başakşehir-Konyaspor
21.45 Akhisar Bld-Kasımpaşa
21.45 G.Birliği-Fenerbahçe