Galatasaray ayağına kadar gelen fırsatı teptiği maçta evinde Porto’ya 3-2 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar için teselli ise Schalke’nin Lokomotiv Moskova’yı 1-0 mağlup etmesiyle aldığı Avrupa Ligi bileti oldu

Galatasaray’ın tek tesellisi Avrupa Ligi

Şampiyonlar Ligi’nde kapanış zamanı... Bir tarafta Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmeyi garantilemek için kazanmak durumundaki Galatasaray, öbür köşede ununu elemiş, eleğini asmış lider Porto. Uzun süredir zor günler geçiren sarı-kırmızılı camia, kritik Medipol Başakşehir mücadelesi öncesinde moral bulmak istiyor.

Lokomotif Moskova galibiyetiyle başladıktan sonra bu platformda golü unutan sarı-kırmızılılarda Fatih Terim, eldeki en iyi oyuncularla başlıyor. Orta sahada Fernando-Donk-Ndiaye üçlüsünün varlığı bu maç için oldukça ödemli gözüküyor. Fenerbahçe derbisinden ağır yaralı çıkan Cimbom’un cezalılarının yokluğunda sıradanlaştığını herhalde söylemeye gerek yok. Bakalım bugün Aslan kükreyip tekrar yükselişe geçecek mi...

Tempolu başlayan maçın 10. dakikasında tribünlerin penaltı beklediği pozisyonda sonradan ofsayt kararı çıkıyordu. 14’te Feghouli sağdan nefis getiriyor, Eren üç adımdan bitiremiyordu. 17’de rakip öndeydi. Eski Galatasaraylı Telles kesmiş, Eren’in kaçırdığı Felipe kafayı vurmuştu. Seyrantepe bu golden sonra buz kesiyordu.

41’te kazanılan penaltıyı kullanan Marega hata yapmamıştı. Tam tatlar kaçmıştı ki bu sefer Aslan’ın lehine penaltı çıkmış, Feghouli 45’te klas vurmuştu. Bir şey kesindi; ikinci yarı çok şeylere gebeydi...

Dink’in yerine Onyekuru’yu alan Terim ya herru ya merru diyerek ikinci devreye başlıyordu. Garry Rodrigues, Onyekuru önemli fırsatları harcarken, bir gelen mavi-beyazlılar pir geliyor; 57’de Oliveira farkı yine ikiye çıkarıyordu.

65’te Rodrigues getirmiş, Eren bu sefer ağları bulmuştu. Dur durak bilmeyen Aslan, Rodrigues’in düşürülmesiyle yine penaltı kazanıyor, 67’de Feghouli bu sefer direği dövüyordu. Uzatmalarda Schalke’den gelen gol haberi yüreklere su serpmişti. Bu sonuçlarla Aslan, Avrupa Ligi’ne gitmeyi garantilemişti. Çalan son düdükle Cimbom devler arenasına mağlubiyetle veda etmişti.

Galatasaray bu maçta yenilmeyi hak etmedi. Kaçan goller, direğe nişanlanan penaltı... Fakat tabelada yazandan bağımsız sarı-kırmızılılar belki de bu sezon ilk kez mağlubiyete reaksiyon gösterdi. Bakalım bugün camia için bir milat olacak mı; bekleyip görmek lazım.