Galatasaray’da Domenec Torrent’ten boşalan teknik direktörlük görevine Okan Buruk getirildi. Sarı-kırmızılı kulüp, Buruk’a bir sezon için net 17 milyon lira ödeyecek.

Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Okan Buruk oldu

Galatasaray’ın yeni teknik direktörü uzun yıllar sarı-kırmızılı formayı giyen Okan Buruk oldu.

Kulüp, teknik direktörlük görevi için Okan Buruk ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Buruk ile 2023-2024 sezonu sonuna kadar 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Açıklamaya göre Galatasaray, Buruk’a 2022-2023 sezonu için net 17 milyon lira ödeyecek. Bir sonraki sezon da yola Buruk ile devam edilmesi durumunda maaş net 20 milyon liraya yükseltilecek.

PARİS'TEN İSTANBUL'A GELMİŞTİ

Galatasaray’ın Domenec Torrent ile yolların ayrıldığını duyurmasından kısa bir süre sonra Okan Buruk, Paris’ten İstanbul’a gelmişti.

Buruk, havalimanı çıkışında Galatasaray ile ilgili soruya, “Planlı bir programım vardı, İstanbul’a geldim. Bu konuyla ilgili konuşamayacağım. Şu anda sonlanmış bir şey yok” demişti.

Futbolculuk hayatına Galatasaray altyapısında başlayan ve 2004 yılında Inter'e transfer olan Buruk, sonrasında Beşiktaş, yeniden Galatasaray ve son olarak o zamanki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Başakşehir FK) formalarını giymişti.

BAŞAKŞEHİR'DE ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Teknik direktörlük kariyerine 2013 yılında Elazığspor ile adım atan Buruk, sonrasında Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve son olarak Başakşehir FK'yi çalıştırdı.

48 yaşındaki teknik adam, Akhisar Belediyespor'da Türkiye Kupası, Başakşehir’de ise Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştı.