Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de Ankaragücü'nü mağlup etmesiyle galibiyet serisini 8'e çıkardı. Sarı-kırmızılılar bu maçların 6’sını ligde, 2’sini de kupada kazandı.

Galatasaray, Kadıköy'e lider gidiyor

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Galatasaray sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-1 mağlup etti.

53. dakikada Emre Kılınç'ın pasıyla savunma arkasına sarkan Chatzigiovanis'in ceza sahası içi sağ çaprazdan vurduğu top üstten auta gitti.

62. dakikada Rashica'nın ceza sahası dışından şutunda top kalenin yanından oyun alanını terk etti.

69. dakikada hızlı gelişen konuk takım atağında Malcuit sağdan hızla bindirdi. Bu oyuncunun ortaladığı top Galatasaray savunması ve kaleci Muslera'yı geçerek arka direkte uygun durumdaki Emre Kılınç'a geldi. Emre'nin kafayla vurduğu meşin yuvarlak geldiği taraftan auta çıktı.

87. dakikada Yunus Akgün'ün pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu, kaleciyle karşı karşıya vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak Bahadır Han'dan döndü.

Müsabaka 2-1 sarı-kırmızılı ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

Sarı-kırmızılılar böylece bu sezonki galibiyet serisine de devam etti. Aslan bu maçla birlikte 6’sı Spor Toto Süper Lig, 2'si Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere seriyi 6’ya çıkardı.

Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar ligde Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor ve Ankaragücü’nü, Türkiye Kupası'nda da Ofspor ve Ankara Keçiörengücü'nü mağlup etti.