Galatasaray Üniversitesi'ndeki akademisyenler, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine destek verdi. Yapılan açıklamada, gözaltındaki ve tutuklanmış öğrencilerin derhal serbest bırakılması istendi ve rektörlerin üniversite bileşenlerince seçilmesi talep edildi.

Galatasaray Üniversitesi akademisyenlerinden Boğaziçi direnişine destek

Boğaziçi Üniversitesi'nde haftalardır süren direnişe bir destek de Galatasaray Üniversitesi'ndeki akademisyenlerden geldi.

AKP’li Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atamasına karşı öğrencilerin haftalardır sürdürdüğü eylemler bugün de devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasına karşı gelişen ve demokratik özerk üniversite taleplerini yükselten hareketin hedef alındığına vurgu yapılan Galatasaray Üniversitesi'ndeki akademisyenlerin açıklamasında, “Bunun uzunca süredir üniversiteleri bir emir komuta zinciri halkası haline getirme çabasının parçası olduğunu düşünüyoruz. Bir üniversiteyi üniversite yapan, ne öğretim üyesi sayısı, ne öğrenci sayısı, ne de başka bir nicel kriterdir. Bugün dünyanın en saygın üniversitelerinin ortak özelliği özerk bir işleyişe sahip olmaları ve akademik özgürlüğe sınır koymamalarıdır. Bu atamaya karşı Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin, akademisyeniyle, öğrencisiyle, mezunuyla, idari personeliyle sergilediği kolektif direniş üniversite idealini ve demokrasiyi savunmak içindir” denildi.

Gözaltındaki ve tutuklanmış öğrencilerin derhal serbest bırakılması istenen açıklamada, üniversitelere dönük polis müdahalesinin sonlandırılması ve rektörlerin üniversite bileşenlerince seçilmesi talep edildi.