Fenerbahçe deplasmanda karşılaştığı Denizlispor'u 2-1 mağlup ederek kritik bir galibiyete imza attı

Galibiyet yanıltmamalı

Bülent KALAFAT

Ersun Yanal, zirveyle olan mesafeyi bir maçtan fazla açmamak adına kazanmak zorunda olduğu Denizli deplasmanında, stoper hattını Zanka-Serdar ikilisinden kurdu. Sakat Kruse yerine ise Gary’yi tercih etti. Yakını çok da parlak olmayan antrenörlük geçmişinde Fenerbahçe’nin iki ayrı Kadıköy’de yenilmezlik serisine son vermiş Mehmet Özdilek ise, yeni başladığı görevindeki ilk 90 dakikasına Rodallega’dan yoksun çıktı.

Fenerbahçe savunmasını hızlı toplarla hataya zorlayıp, bunlardan doğacak fırsatlardan Sacko - Barrow ikilisinin süratiyle istifade etme planı, Kolombiyalı forvetin yokluğunda doğal olarak işlemedi. Trabzon ve Alanya’nın gösterdiği gibi, Kanarya’yı zorlamak, üçüncü bölgedeki top kazanımlarında üstün olmayı gerektiriyordu. Serdar’ın otoriter varlığı, bu işi Özdilek’in ekibi için baskı kurduğu kısıtlı pencerede dahi epey zor hale getirdi.

1-0’ı yakalayana dek, konuk ekip Max Kruse’nin değil, sahadaki on birinci oyuncusunun eksikliğini çekti. Varlığını hatırlamak giderek zorlaşan Gary Rodrigues, topuk pasıyla Hasan Ali’yi hareketlendirdiğinde dakikalar 40’ı geçmiş, Fenerbahçe işleyen tek taraf olan sağdan gelişen hücumda golünü bile bulmuştu. Tolga Ciğerci 38. dakikada ikinci kez bir deplasmanda Kanarya’yı öne geçirerek azımsanmayacak bir katkı sağlamış oldu.

Yanal’ın ekibi, Emre’nin sol yarım alanda topla buluşmalarından ve Ozan-Tolga-Isla paslaşmalarından, alışageldiğimiz pozisyon hacmini üretemedi. İkinci golü bulup rahatlaması Sackey’in gevelediği topu kapıp Vedat’a boş kale asisti yapan Emre’nin sayesindeydi. Genç eldiven Altay Bayındır, Alanya’dakine benzer bir hatayla ev sahibini maça ortak etse de, dakikalar Denizli’nin puan almasına yetmedi.

İkinci yarının başında yaşadığı sakatlıktan on dakika sonra rakibine basıp gol attırması Emre’nin büyük oyuncu olmasının manifestosu. Ancak Fenerbahçe Emre’ye daha az bağımlı bir hücum işlerliği kazansa hiç fena olmaz. Hem de bir an önce.... Maçın 65. dakikasında rakibe önde baskı yapacak oyuncunun Emre olmaması gerekiyordu. Alper, Zajc, Tolgay, Moses, Jailson, Mevlüt gibi isimleri barındıran yedek kulübesinden istifade etme konusunda Yanal’ın tereddütleri var belli ki.

Denizli’den 3 puan alındı; ancak çekilen şut sayısı 8’de kaldı. Sezon başından beri öne geçene dek şut bulmakta zorlanmayan, gerektiğinde fiziksel olarak rakiplerini hırpalamayı rahatlıkla başarabilen bir Fenerbahçe vardı. Denizli’de bunu göremediğimiz gibi, öne geçtiği bir maçta daha oyun hakimiyetini yitiren bir ekibe tanıklık ettik.

Bunun Emre’nin yaşı dışında açıklamaları olması gerek.