MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin fahiş fiyatlarla iligili açıklamalarına verdiği yanıtla gündeme gelerek Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı görevinden istifa eden BİM CEO’su Galip Aykaç’ın yerine Alp Önder Özpamukçu getirildi.

Galip Aykaç'ın yerine GPD başkanlığına getirilen isim belli oldu
Fotoğraf: AA | Alp Önder Özpamukçu

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanlığı görevinden istifa eden BİM CEO’su Galip Aykaç’ın yerine Alp Önder Özpamukçu seçildi.

Aralarında A101, BİM, CarrefourSa, Migros, ŞOK gibi zincir marketlerin de bulunduğu Gıda Perakendecileri Derneği’nin Olağan Genel Kurulu, bugün gerçekleşti.

Kurulda, GPD Başkanlığı’na seçilen Özpamukçu, 2023-2025 döneminde görevde olacak.

Migros İcra Başkanı Özgür Tort, Caffe Nero Türkiye CEO’su Ahmet Yanıkoğlu ve Özay Hukuk Direktörü Merter Özay ise, derneğin yönetim kurulu başkan yardımcıları olarak görev yapacak.

NE OLMUŞTU?

MHP lideri Devlet Bahçeli fahiş fiyatlar konusunda "Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyim. Zincir marketlerin FETÖ'yle irtibatı araştırılması gerekmekte. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemeli" açıklamasını yapmıştı.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, gıda fiyatlarının artmasıyla ilgili zincir marketlerin hedef alınmasına tepki göstermişti. Aykaç, "Nizamı tanımayan yerel yöneticilere… Ziraattan haberi olmayan ve özellikle İstanbul Ziraat Odası Başkanı'na… FETÖ terör örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler. Bre ahlaksızlar, densizler, sizlere sizin tonunuzla cevap vereceğim" demişti.

Suç örgütü lideri Kürşad Yılmaz’ın "BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç denen şahıs liderimizin açıklamalarını üstüne alıp çıkmış haddini aşan bir üslup, tavır ve tarzda açıklamalar yapmıştır. Seni ve senin gibi sıyırtmaları uyarıyorum" ifadeleriyle tehdit ettiği Galip Aykaç, istifa etmişti.