AKP ve MHP'li isimler tarafından hedef gösterilmesinin ardından Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı olarak yürüttüğü görevinden istifa eden Galip Aykaç'ın 2018 yılında Tarım ve Orman Bakanı olacağı iddia edildi. İddiayı doğrulayan AKP'li üst düzey bir yönetici, ilişkilerin bozulmasına yönelik ise "Yeni döneme yatırım yapıyor olabilirler. Ya da bazı talepleri yerine gelmedi ona kızdılar. Bilemiyorum" şeklinde konuştu.

'Galip Aykaç Tarım Bakanı yapılacaktı' iddiası

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Zincir marketlerle ilgili kontrolleri sıkılaştıracağız" ifadelerine verdiği yanıtlar sebebiyle AKP-MHP'li isimler tarafından hedef gösterilmesinin ardından Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı görevinden istifa eden BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'ın, 2018 yılında Tarım ve Orman Bakanı yapılacağı ancak son anda vazgeçildiği öne sürüldü.

halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın haberine göre AKP'li üst düzey bir yönetici iddiayı "Maalesef doğru" diyerek doğruladı.

AKP'li yönetici, "Peki Galip Aykaç ismini öneren kimdi? Milletvekilleri mi?" sorusuna ise "Hayır. Milletvekilleri genelde bu tarz şeyleri bilmez. Biri atanırken kimsenin haberi olmaz. Galip Aykaç ismini bastıran Topbaş ailesiydi. (BİM market zincirinin sahibi olan Mustafa Latif Topbaş) BİM ailesinden Cumhurbaşkanı’nın yakın çevresine Galip Aykaç için bayağı kulis yapıldı" ifadeleriyle yanıt verdi.

Aykaç'ın daha sonra neden atanamadığına yönelik de konuşan AKP'li yönetici, "Patronun kafası istememiştir. Ancak yerine yine BİM ailesinden birisi geldi. Bekir Pakdemir’li. Gerçi o da içine edip gitti. Yanlış hatırlamıyorsam o da BİM’den. Bakarsanız görürsünüz bakan olmadan önce BİM Yönetim Kurulu üyeliği yapmış. Çok güçlülerdi. Kar da ediyorlardı" dedi.

AKP'li yönetici, "Bu kadar yakın ilişkiden bahsediyorsunuz. Peki ne oldu da bozuldu?" sorusuna ise "Yeni döneme yatırım yapıyor olabilirler. Ya da bazı talepleri yerine gelmedi ona kızdılar. Bilemiyorum" yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, "Zincir marketlerle ilgili kontrolleri sıkılaştıracağız" diyerek fahiş fiyatlardan zincir marketleri sorumlu tutan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Üretimde maliyet enflasyonu var. Maliyet enflasyonuna eğilmediğimiz sürece bu konuşmalar spekülatif" ifadeleriyle yanıt vermişti.

Aykaç bu açıklamalarının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı ve suç örgütü lideri Kürşad Yılmaz tarafından da hedef gösterilmişti. Yılmaz, Aykaç'ı “Türkiye Yüzyılı vizyon belgesi, bağımsız dış politika hamleleri, yerli ve milli politikalarla KIZILELMA yürüyüşünün içeride ve dışarıda belli çevrelerde oluşturduğu rahatsızlığın farkındayız.Türkün bu şanlı yürüyüşünü mümkünse kesmek, değilse geciktirme adına durumdan vazife çıkaranlar da olacaktır.

Görünen o ki BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç bu göreve talip olmuştur. BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç denen şahıs Liderimizin açıklamalarını üstüne alıp çıkmış haddini aşan bir üslup, tavır ve tarzda açıklamalar yapmıştır.

Seni ve senin gibi sıyırtmaları uyarıyorum. Vatandaşı zor durumda bırakacaksınız Liderler uyarınca da çıkıp kabadayılık yaparcasına açıklama yapacaksınız öylemi; kime kimlere hangi güce güveniyorsanız bütün güvendiğiniz güçlerle birlikte hepinize diyorum tuttuğunuz köşe başları mezarınız olur. Bu memleketi bu sokakları siz siz olun sakın sahipsiz sanmayın. Bilinmelidir ki bu mücadele hiç bitmeyecek, ancak güçlü Türkiye’nin yükselişine kimse set vuramayacaktır" ifadeleriyle tehdit etmişti.