SPOR SERVİSİ En iyilerin yarıştığı Şampiyonlar Ligi 2018-2019 sezonunda futbolseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Kimsenin tahmin edemeyeceği anlara tanık olduğumuz eleme turlarında iki İngiliz ekibi Tottenham ve Liverpool finale ulaşırken, birçok maç hafızalarda uzun süre yer edecek hatta nesilden nesile aktarılacak. Bu çılgın sezondan ağzımızı açık bırakan maçlardan bazılarını derledik: Real Madrid-Ajax, Juventus-Ajax E Grubu’nda Bayern […]

Game of Thrones değil burası Şampiyonlar Ligi

SPOR SERVİSİ

En iyilerin yarıştığı Şampiyonlar Ligi 2018-2019 sezonunda futbolseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Kimsenin tahmin edemeyeceği anlara tanık olduğumuz eleme turlarında iki İngiliz ekibi Tottenham ve Liverpool finale ulaşırken, birçok maç hafızalarda uzun süre yer edecek hatta nesilden nesile aktarılacak. Bu çılgın sezondan ağzımızı açık bırakan maçlardan bazılarını derledik:

Real Madrid-Ajax, Juventus-Ajax

E Grubu’nda Bayern Münih’in arkasında ikinci olarak son 16’ya yükselen Ajax, Real Madrid ile eşleştiği zaman birçoklarınca yolun sonuna gelmişti. Nitekim kırmızı-beyazlılar evinde oynadığı ilk maçı da 2-1 kaybetti ve Bernabeu’da turu geçmesi büyük bir ‘ütopya’ gibi gözüküyordu. Ancak olağanüstü bir futbol ortaya koyan Hollanda ekibi, Real’i paramparça edip 4-1’lik skorla adını yarı finale yazdırdı.

Evet, Real Madrid sezonun başından beri kırılgandı ve Cristiano Ronaldo’suz çok daha farklı bir takımdı. Ajax, çeyrek finalde bu kez Ronaldo’su olan Juventus’u üstelik evinde dezavantajlı bir skor almasına rağmen deplasmanda 2-1 yenerek ekarte etti. Yarı finalde ise iki ayaklı eşleşmenin üç yarısını kusursuz oynayan kırmızı-beyazlılar, Tottenham’ın geri dönüşüne karşı koyamayınca turnuvaya veda etti. Hollanda ekibinin bu müthiş sezonu muhtemelen futbol tarihinde oldukça müstesna bir yere sahip olacak.

Manchester United-PSG

Ole Gunnar Solskjaer’in sözleşmesinin uzatılmasında büyük etken olan bir karşılaşma. Harcadığı çılgın paralara rağmen Şampiyonlar Ligi’nde istediğini bir türlü elde edemeyen PSG, son 16’nın ilk maçında Old Trafford’da Kırmızı Şeytanlar’ı 2-0 mağlup etti. Paris’te oynanan karşılaşmaya başta Paul Pogba olmak üzere birçok yıldızından yoksun çıkan United, Solskjaer’in ustaca planını kusursuz bir şekilde sahaya yansıtarak 3-1’le PSG’den turu çaldı.

Liverpool-Barcelona

Yukarıdakine benzer bir senaryo. Camp Nou’da 3-0 kaybeden ve Anfield’a Roberto Firmino, Mohamed Salah’dan yoksun çıkan Liverpool’un final için umudu çok azdı. Ancak yine tarihe geçen bir maçın sonunda rakibini 4-0 mağlup eden Kırmızılar, Madrid biletini cebine koyan taraf oldu.

Manchester City-Tottenham, Ajax-Tottenham

Sezon başında transfer yapmayan ve bütün sezonu inişli çıkışlı bir grafik içerisinde geçiren Tottenham, çeyrek final ilk maçında yeni mabedinde City’i 1-0 mağlup etti. İlk 21 dakikasında dört gol izlediğimiz rövanş ise bir futbol ziyafetiydi. Temposuyla izleyenleri bile yoran maçı 4-3 kaybetmesine rağmen yarı final biletini aldı.

Yarı finalde üstte de belirttiğimiz gibi dört devrelik eşleşmenin üçünde rakibinden kötü olan Tottenham, muhteşem 45 dakikalık performansıyla hem futbolseverlerin gözünün pasını sildi hem de 2-0’dan skoru lehine çevirerek tarihinin ilk Avrupa kupası finaline yükseldi. Mauricio Pochettino’nun öğrencileri sezon boyunca mücadeleden bir an olsun bile vazgeçmemenin karşılığını bu finalle alırken, transfer yapmadan Devler Ligi şampiyonu olmanın eşiğine geldi. Önlerinde sadece bir maç var şanslar tamamen eşit. Finalde sonuç ne olursa olsun bu çılgın sezona yakışan bir futbol oynanması dileğiyle…