ETF Tekstil işçileri, gasp edilen hakları için 76 gündür sürdürdükleri direnişlerini, 15. İstanbul Hazır Giyim Konferansı’nın düzenleneceği Çırağan’ın önüne taşıdı. İşçiler, polis müdahalesi sonrasında gözaltına alındı.

Gasp edilen hakları için direnen ETF Tekstil işçileri gözaltına alındı

İstanbul Tuzla’da faaliyet gösteren ve işçilerin çoğunluğu sendikalı olduktan sonra kapanma kararı alan ETF Tekstil’in işçileri, tazminatları başta olmak üzere gasp edilen hakları için 76 gündür sürdürdükleri direnişlerini bugün 15. İstanbul Hazır Giyim Konferansı’nın düzenleneceği Çırağan’ın önüne taşıdı.

Burada polisin ve güvenlik görevlerinin müdahalesiyle karşılaşan işçiler, gözaltına alındı. Türk-İş’e bağlı Deri, Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTEKS) Genel Başkanı Makum Alagöz, gözaltına alınan ETF Tekstil işçilerinin ve sendika yöneticilerinin Beşiktaş Karakolu’na götürüldüğünü belirtti.

DERİTEKS Sendikası’nın Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “ETF Tekstil işvereninin başkanlığını yürüttüğü TGSD’nin düzenlediği Yeşil Dönüşüm temalı 15.İstanbul Hazırgiyim Konferansı, ETF işçileri tarafından protesto edildi. ‘Doğanın Bir Parçası Olan İnsana Saygı Duymadan Yeşil Dönüşüm Olmaz’ diyen 21 kişi gözaltına alındı” denildi.

Öte yandan gazeteci Hayri Tunç, eylemi takip eden gazeteci Mert Soydan’ın da darp edilerek gözaltına alındığını paylaştığı videoyla duyurdu.