HDP’li belediyelere atanan kayyumlarla ilgili İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, “Gasp edilen halkın iradesidir, sessiz kalmayacağız” denildi

“Gasp edilen halkın iradesidir, sessiz kalmayacağız”

BİRGÜN İZMİR

HDP’li belediyelere atanan kayyumlarla ilgili tepkiler sürüyor. Son olarak HDP’li 5 belediyeye atanan kayyumlar sonrası İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri bugün DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nde basın açıklaması gerçekleştirerek karara tepki gösterdi.

Basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, iktidarın seçimle kazanamadığını yönetimleri kayyumlar atayarak, yetkilerini kısıtlayarak tümüyle etkisizleştirmeye çalıştığını ifade ederek, “Gasp edilen halkın iradesidir, sessiz kalmayacağız. Bir dönem Türkiye’deki vesayetçi rejimi karşısında çıkarları öyle gerektirdiği için hararetle ademi merkeziyetçiliği savunan siyasal iktidar valilerin bile seçimle göreve gelmelerini önermişti. Şimdi ise yerel yönetimleri dahi atayarak demokratik bir rejimin en asli unsuru olan halkın yerel örgütlenmesini ve katılımını tümüyle yok etmektedir. Son günlerde iktidar yandaşları tarafından geliştiren darbe söylemleri tümüyle sunidir ve dikkatleri başka yöne çekme çabasından başka bir şey değildir. Asıl darbe, anayasa ve hukuka aykırı içimde yapılan kayyım atamalarıyla yerel demokrasiyi tümüyle ilga etme çabasıdır. Seçme ve seçilme hakkının çiğnenmesine, halkın iradesinin hiçe sayılmasına, yerel yönetimlerin etkisizleştirilmesine ve yerel demokrasinin yok edilmesine karşı net bir şekilde ‘Hayır!’ diyelim” diye konuştu.