Başbakan Erdoğan'ın İzmir'de AKP İl

Başbakan Erdoğan'ın İzmir'de AKP İl Teşkilatı yöneticileri ile yaptığı toplantıda, "İzmir'in üzerinde zaman zaman bazı yakıştırmalar vardır ya, inşallah bu yakıştırmaları ilk seçimde silip atacaktır" sözleri, "gâvur İzmir" imasında bulunduğu iddiaları nedeniyle büyük tepkilere neden oldu.

»Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çebi: BAŞBAKANIN TEVİLİNİ BEKLİYORUZ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'e ilişkin sözleriyle ilgili olarak, ''Üslupsuz söz dolayısıyla özür kabahatten büyük olacağı için Başbakan'ın tevilini bekliyoruz'' dedi. Çebi, yaptığı yazılı açıklamada, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de bir üslupsuzluk örneği daha sergileyerek, bu şehrin üzerinde bir ima olduğundan bahsettiğini ve kurtuluş yolu olarak da AKP'ye oy verilmesini talep ettiğini'' savundu

''Bu söz rasgele, sehven söylenmiş bir söz değildir. Bunun arkasında Başbakan'ın Türkiye'ye, halka, kendisine ve partisine bakışı vardır'' diyen Çebi, ''Bize oy verenler Müslüman, vermeyenler patates dininden diyen bir anlayışın uzantısıyla karşı karşıyayız'' görüşünü dile getirdi.

»CHP Genel Başkanı Deniz Baykal: BAŞBAKAN'IN ZİHNİYETİ DE BOZUK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı İzmir ile ilgili sözleri nedeniyle kınadığını belirterek, ''Başbakan'ın üslubu bozuk. Ama bu açıklama gösteriyor ki, sadece üslubu değil zihniyeti de bozuk'' dedi. Baykal, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve belediye meclisi üyelerini parti genel merkezinde kabul etti. Görüşme öncesi gazetecilerin sorularını yanı tlayan Baykal, ''Başbakan, 'İzmir ile ilgili yakı ştırılan bazı ifadeler var. İlk seçimde inşallah bu yakıştırmaları İzmir silip atacaktır' diyor.

Başbakan düzeyinde bu söz, bizim tarihimizde ilk kez dile getiriliyor. Başbakan, bunun temelsiz, köksüz, geçersiz bir yakıştırma olduğunu söylemiyor. 'Bu yakıştırmalar var. Bu yakıştırmaları önümüzdeki ilk seçimde silip atacağız' diyor. Bu yakıştırmaların ortadan kalkmasını, Sayın Başbakan seçim sonucuna bağlıyor.

»Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki: ERDOĞAN SOLUN KALESİNİ İMA ETTİ
"Sayın Başbakan, 'Gavur İzmir' ifadesini ne kullanmış ne de ima etmiştir'' dedi. Beki, Erdoğ an'ın asıl anlatmak istediğinin 'Solun Kalesi' olduğunu açıkladı. Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, "Sayın Başbakan, 'Gavur İzmir' ifadesini ne kullanmış ne de ima etmiştir'' dedi. Başbakan'ın ‘gavur İzmir' gafı Başbakan Erdoğan'ın, "İzmir üzerindeki bazı yatıştırmaları silip atacak" sözleri büyük tepkiye neden oldu.