Türkiye’de medyanın içinde bulunduğu durumun son yıllardaki en saf örneğini Berat Albayrak’ın istifası ardından yaşanan gelişmeler oluşturdu. Yandaş medya, Albayrak’ın istifasını görmedi. Kamu yayıncılığı yapan AA ve TRT haberi geçmedi.

Gazete manşetleri: İzin çıkmadı, yandaşlar Berat Albayrak’ın istifasını görmedi

Erdoğan’ın damadı ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, dün açıkladığı ani istifa kararı sonrasında yandaş medya hala konuya gözlerini kapalı tutuyor. İktidara yakın gazetelerde de konu hakkında tek satır yazılmadı. Albayrak’ın istifasına değinen bir gazete var, o da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi.

Albayrak’ın istifasının ardından 12 saati aşkın bir süre geçmesine rağmen yandaş kanallar halen konuyu işleyemiyor. Kamu adına yayıncılık yapan Anadolu Ajansı ve TRT, istifa haberini geçmedi. Yandaş gazetelerde de, biri hariç konu hakkında tek satır haber yer almadı. Albayrak’ın istifasını okurlarına duyuran tek gazete, Işıkçılar Cemaati’nin yayın organı Türkiye gazetesi oldu. Gazete aynı zamanda Albayrak’la arasının açık olduğu bilinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın.

Muhalif gazeteler ise Albayrak’ın istifasını manşetlerden gördü.

Gazetemiz BirGün, “Damat’la başladı, gerisi de gelecek!” başlıklı manşetinde, “Hükümete ve kendisine yönelik eleştirilere rağmen ekonominin ‘iyi gittiğini’ savunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu” ifadeleri yer aldı.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802779-1.

Cumhuriyet gazetesi habere manşetinde, “Kriz damadı salladı” başlığıyla yer verdi. Haberde, “Ekonomideki çöküş, Saray’ı adım atmaya zorladı. AKP kulislerinde kabine değişikliği konuşulurken, Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram’dan istifası gündeme bomba gibi düştü. Berat Albayrak, istifasına sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi. Saray ve bakanlıktan geç saatlere kadar resmi bir açıklama gelmemesi dikkat çekti. Kulislerde Albayrak’ın ‘muhalefete koz vermemek adına Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine getirilebileceği’ de konuşuluyor” denildi.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802780-1.

Sözcü gazetesi de manşetinde, “Hazine Bakanı Berat Albayrak istifa etti” ifadelerini kullandı, “Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ı Berat Albayrak’a haber vermeden görevden aldı. Yerine Naci Ağbal’ı atadı. Albayrak buna tepki olarak istifa etti. İstifasını Instagram hesabından duyuran Albayrak, ‘Aileme daha fazla zaman ayıracağım. At izi it izine karıştı’ dedi. Erdoğan daha önce de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını kabul etmemişti. Gözler bugün piyasalarda” dedi.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802781-1.

Karar gazetesi, manşetin altında, “İstifa mesajı saatlerce teyit bekledi” başlığıyla yer ayırdığı haberde, “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram hesabında yer alan istifa açıklaması kafaları karıştırdı. Bakan’ın hesabının ele geçirildiği iddiası ortaya atıldı. Buna karşılık Merkez Bankası Başkanı Uysal’ın yerine Naci Ağbal’ın atanmasının ardından gelen istifa mesajına ilişkin Ankara’dan saatler boyunca resmi bir açıklama yapılmadı. İstifa haberi ne teyit edildi ne de yalanlandı. KARAR’ın baskıya girdiği saate kadar da bir açıklama gelmedi” ifadelerini kullandı.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802782-1.

Ekonomi gazetesi Dünya, Albayrak’ın istifa açıklamasına manşette yer verdi. Haberin başlığında, “Albayrak’tan şok karar: Ayrılıyorum” ifadeleri kullanıldı.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802783-1.

Saadet Partisi’ne yakınlığına bilinen Milli Gazete de, “İstifa ve sessizlik” manşetiyle istifa haberini okurlarına duyurdu.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802784-1.

İYİ Parti’ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesi ise, istifa haberini “Ankara’yı sarsan şok gelişme” manşetiyle verdi.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802785-1.

İktidara yakın medyada ise Albayrak’ın istifasını geçen tek gazete olan Türkiye, “Sürpriz gelişme” başlığını kullandığı haberine manşetin yanında yer verdi. Haberde, Albayrak’ın istifa açıklamasını Instagram hesabından duyurduğu belirtilirken resmi açıklama yapılmadığı vurgulandı.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802786-1.

Hürriyet, Milliyet, Sabah, Aydınlık, Yeni Şafak, Akit gibi diğer iktidara yakın gazeteler ise Albayrak’ın istifasına yer vermedi.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802787-1.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802788-1.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802789-1.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802790-1.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802791-1.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802792-1.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802793-1.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802794-1.

gazete-mansetleri-izin-cikmadi-yandaslar-berat-albayrak-in-istifasini-gormedi-802795-1.