Gazeteci Ahmet Şık tutuklandı

Bugün savcılık tarafından tutuklama istemiyle adliyeye sevk edilen Ahmet Şık çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Şık'ın cezaevine götürülürken "Her şey çok güzel olacak" dediği aktarıldı.

Gazeteci Ahmet Şık, attığı tweetler gerekçe gösterilerek dün gözaltına alınmıştı. Savcılık ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Ahmet Şık tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Şık bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından perşembe günü gözaltına alınan gazeteci Ahmet Şık, bugün Çağlayan Adliyesi'nde çıkarıldığı İstanbul Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı.

Avukat Efkan Bolaç'ın verdiği bilgiye göre Şık'ın 'FETÖ', 'DHKP-C' ve 'PKK' propagandası yaptığı öne sürüldü.

Savcının, Gazeteci Ahmet Şık'a attığı 12 tweeti ve bazı haberlerini sorduğu öğrenildi. Şık'a yöneltilen sorular arasında, Cemil Bayık ile yaptığı röportaj, MİT'in Suriye'deki cihatçılarla bağlantısına dair haberi ve Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla ile telefonla görüşerek yaptığı haber de yer alıyor.

Gazeteci Güventürk Görgülü, duruşma sonrası CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın Adliye önünde Ahmet Şık'ın mesajını aktardığını duyurdu. Buna göre Şık'ın "Kimse enseyi karartmasın, bu ülke bunu yapanlara da kalmayacak" dediği belirtildi.

Ahmet Şık, dün İstanbul'daki evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı.

Şık'ın tutuklanması meslektaşları tarafından alkışlarla protesto edildi.