Gazeteci Bülent Mumay'ın hapis cezası aldığına ilişkin haberler hakkında erişim engeli kararı alındı. Daha önce Mumay'ın haberleştirdiği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) metro kredisine haciz koyduran Met-Gün İnşaat'ın şikayetiyle açılan davada bu kez de Mumay'a ceza verildiğine dair haberlere erişim engeli getirildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Gazeteci Bülent Mumay'a ceza verildiğine dair haberlere de erişim engeli getirildi

DW Türkçe İstanbul Koordinatörü Gazeteci Bülent Mumay'a hapis cezası verildiğie ilişkin haberlere dün İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi. Mumay, 5 Mayıs'ta İBB'nin metro kredisine haciz koyduran Met-Gün İnşaat'ın kendisiyle ilgili haberlere gönderdiği erişim engeli kararını açık bir şekilde yayınladığı gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezası amıştı.

MLSA'nın haberine göre Bülent Mumay, 2020 yılında ve Met-Gün firmasının İBB hesaplarına haciz koydurduğu haberine uymamış, erişim engeline dair haberi de Twitter hesabından paylaşmıştı. Bunun üzerine  Met-Gün İnşaat, mahkeme kararındaki kimlik numaralarını sansürlemeden paylaştığı gerekçesiyle 2020 sonbaharında Mumay’a 'kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak' suçlamasıyla dava açmıştı.

5 Mayıs'ta sonuçlanan davada Mumay'a ertelemeli olarak bir yıl sekiz ay hapis cezası verildi.

8 Mayıs Pazartesi ise İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, Met-Gün İnşaat Taahhüt ve Tic. A.Ş’nin talebi üzerine Mumay’ın aldığı cezaya dair haberleri içeren 24 adrese erişim engeli getirdi

Karar hakkında MLSA'ya konuşan Mumay, “Adalet mülkün temelinde cümlesini bu ülkeyi yönetenler yanlış anlamış. Saray müteahhitleri, ihale alma hızlarıyla mahkemelere karar aldırtıyor” dedi.