DW Türkçe İstanbul Koordinatörü Bülent Mumay sosyal medya hesabında erişim engeline ilişkin mahkeme kararını paylaştığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: Haber Merkezi
Gazeteci Bülent Mumay’a 1 yıl 8 ay hapis cezası

DW Türkçe İstanbul Koordinatörü Gazeteci Bülent Mumay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) metro kredisine haciz koyduran Met-Gün İnşaat'ın kendisiyle ilgili haberlere gönderdiği erişim engeli kararını açık bir şekilde yayınladığı gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

İstanbul Asliye Ceza, Mumay'ı Met Gün Şirketi yetkilisi Halis Ezer'in şikayetiyle "kişisel verileri yaymaktan" ertelemeli 1 yıl 8 ay hapse mahkum etti.

Mumay hakkında verilen cezayı Twitter hesabından şu ifadelerle duyurdu:

"Met-Gün inşaatın sansürüne boyun eğmeyince, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldım. Aşağıdaki haberlere erişim yasağı getirenler, benim tweetimi de karartmak istemişti. Sansüre direndiğim için, bu kez erişim engeline ilişkin mahkeme kararını paylaştığım için beni dava ettiler. Nedense 3 savcının değiştiği davanın sonunda bugün 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Halkın parasını haczetmekten utanmayanlar, bunu halka duyuranları hapse attırmaya çalışıyor. Ne unutur, ne de susarız! Size de, ağababalarınıza da selam olsun."

Mumay ilgili paylaşımı 12 Temmuz 2020 tarihinde yapmıştı.