Gazeteci Can Dündar hakkında, ‘terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım ettiği’ iddiasıyla bir kez daha kırmızı bülten talep edilmesi kararlaştırıldı. Dündar hakkında daha önce kırmızı bülten talep edilmiş, Dündar yaptığı açıklamada ‘bu taleplerin ciddiye alınmadığını’ belirtmişti.

Gazeteci Can Dündar hakkında bir kez daha kırmızı bülten talebi

Yurt dışında bulunan gazeteci Can Dündar hakkında bir kez daha kırmızı bülten çıkarılması talep edildi.

14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Dündar’ın ‘silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek’ iddiasıyla ayrılan dosyası kapsamında, hakkında yakalama kararı verildi ve kırmızı bülten çıkarılmasının talep edilmesi kararlaştırıldı.

Can Dündar hakkında daha önce de kırmızı bültene yönelik kararlar çıkmıştı.

Nisan 2018’de Dündar hakkında MİT TIR’ları davası kapsamında da yakalama kararı çıkarılmış ve kırmızı bülten talep edilmişti.

Dündar ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hakkındaki tutuklama ve kırmızı bülten taleplerinin Interpol tarafından ciddiye alınmadığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

“INTERPOL CİDDİYE ALMIYOR”

“Mahkeme Yargıtay'dan dosyayı almış ve benim yargılama yapabilmem için bunların (Can Dündar) tutuklanması lazım demiş. Dolayısıyla bir gıyabi tutuklama kararı çıkarmış buna ilaveten de Interpol'den kırmızı bülten talep etmiş. Ülkeler kendi başlarına kırmızı bülten çıkaramıyorlar. Ülkeler ancak Interpol'e başvurabiliyorlar. Interpol bunu ciddiye alırsa kendi kırmızı bültenine alıyor ondan sonra aramaya başlıyor. Fakat Interpol hangi amaçla kimleri tutuklamaya çalıştığını bildiği için bunlara kulak asmıyor. Çünkü çok iyi biliyorlar ki burada yargılanan gazeteciliktir.”

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schäfer de Eylül 2017’de Berlin'de yaptığı açıklamada, ‘Dündar hakkında uluslararası bir yakalama emrinin boşuna olacağını düşündüğünü’ dile getirmişti.