Die Welt gazetesinin eski Türkiye Temsilcisi, gazeteci Deniz Yücel’e, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olan Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 7 bin 80 TL adli para cezası verildi.

Gazeteci Deniz Yücel’e 7 bin 80 TL para cezası verildi

Almanya’da yayınlanan Die Welt Gazetesinin eski Türkiye Temsilcisi, gazeteci Deniz Yücel, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olan ve halen Adalet Bakan Yardımcılığı yapan Hasan Yılmaz’a hakaret ettiği iddiasıyla İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde süren davasında bugün karar çıktı.

"MÜVEKKİL, İKTİDARIN İSTEĞİ İLE TUTUKLANMIŞTIR"

Önceki duruşmada açıklanan mütalaaya karşı savunma yapan Deniz Yücel’in avukatı Veysel Ok, "Müvekkilim, 17 Şubat 2017 tarihinde gözaltına alındı. 13 gün gözaltında kaldı. Gözaltı sürecinde kendisine ‘Redhack’ grubu ile ilgili sorular sorulmuştur. Bu soruşturma nedeniyle 1 yıl tutuklu kalmıştır. Müvekkil, iktidarın isteği ile tutuklanmış ve iktidarın isteği ile serbest bırakılmıştır. Müvekkil, üzerine atılı suç yönünden başkası tarafından söylenen sözü paylaşmıştır. Hakaret suçunun unsurlarını oluşturmaz. Beraatını talep ederiz” diye konuştu.

"BU DOSYANIN İDDİANAMESİNİ HAZIRLAYAN DA MÜŞTEKİDİR"

Deniz Yücel’in diğer avukatı Erselan Aktan ise mütalaaya karşı yaptığı savunmada, “Hasan Yılmaz, kamuoyuna mal olmuş birçok soruşturmada savcılık yapmıştır. Bu dosyanın iddianamesini hazırlayan da müştekidir. Müvekkilimiz hakkında AİHM’in ihlal kararı verdiği dosyanın savcısı da müştekidir. Somut olayda yorum yapan gazeteci olan müvekkilimiz, yorum yapılan ise kamusal figüre dönüşen müşteki Hasan Yılmazdır. Aşağılama kastı yoktur. Beraat talep ederiz” dedi.

MAHKEME, DENİZ YÜCEL’E 7 BİN 80 TL ADLİ PARA CEZASI VERDİ

Yargılamayı bitiren mahkeme, sanık Deniz Yücel’in üzerine atılı, ‘kamu görevlisine hakaret’ suçunun işleniş biçimi, kullanılan araç, konunun önem ve değeri, amaç ve saikini göz önünde bulundurduğunu belirterek, Yücel’e 7 bin 80 TL adli para cezası verilmesine hükmetti.

(ANKA)