Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel, Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz'a, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olduğu dönemde kullandığı bazı ifadeler nedeniyle açılan davada savcılık Yücel’in hapsini talep etti.

Gazeteci Deniz Yücel hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi

Almanya'da yaşayan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili, şu anda ise Adalet Bakan Yardımcısı olan Hasan Yılmaz'a yönelik sosyal medya üzerinden hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Yücel katılmadı. Duruşmada, sanığı avukat Merve Kurhan temsil etti.

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, sanığın kendi kullanımında olan Twitter hesabından kamu görevlisi Hasan Yılmaz hakkında iddianameye konu paylaşımın müştekinin onur, şeref ve saygınlığının rencide edebilecek nitelikte olduğunu savundu, Yücel’in savunmasında paylaşımları kendisinin yaptığını beyan ettiğini belirtti.

Mütalaada, bu kapsamda sanığın "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Mütalaaya karşı söz verilen avukat Kurhan, mahkemeden mütalaaya karşı savunma yapabilmek için ek süre talebinde bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme, avukatın ek süre talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

(AA)