Gazeteci Dinçer Gökçe, geçtiğimiz günlerde hakkında çıkan haberden dolayı 10 yıldır çalıştığı Hürriyet'le yollarını ayırdı. Gökçe, kendisi hakkındaki iddiaları yargıya taşıdı.

Gazeteci Dinçer Gökçe hakkında çıkan haberle ilgili hukuki süreç başlattı

Gazeteci Dinçer Gökçe, hakkında çıkan haberler nedeniyle hukuk yoluna başvurdu.

Gökçe hakkında bilgilerin yer aldığı haber ilk olarak Medyaradar'da yayımlandı. Haberde, Gökçe'nin ‘İş insanı B.Y.'ye şantaj yaparak para istediği’ öne sürüldü. Haberde, B.Y.'nin bunun üzerine, "kişisel verilerine ve banka transferlerine ulaşarak" kendisine şantaj yaptığını iddia ettiği Gökçe hakkında suç duyurusunda bulunduğu ve iddiaları inceleyen savcılığın dosyayı kabul ederek dava açtığı ve Gökçe'nin "kişisel verileri hukuka aykırı biçimde elde etmek, çıkar amaçlı kullanmak, şantaj, hakaret ve tehdit" suçundan 8 yıl hapis cezasıyla yargılandığı ileri sürüldü.

GÖKÇE: BÖYLE BİR DAVA YOK

Söz konusu haberdeki iddiaları yalanlayan Dinçer Gökçe ise hakkında böyle bir dava açılmadığını, hatta herhangi bir soruşturmaya dahi muhatap olmadığını söyledi. Gökçe, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) kayıtlarında kendisi hakkında "kişisel verileri hukuka aykırı biçimde ele geçirmek, çıkar amaçlı kullanmak, şantaj, hakaret ve tehdit suçlarını" içeren bir yargılama bulunmadığının altını çizdi.

HÜRRİYET GAZETESİ HABERİN ARDINDAN İŞTEN ÇIKARDI

Hakkında çıkan haber üzerine Hürriyet gazetesi, Dinçer Gökçe ile yollarını ayırdı. Gökçe, son birkaç haftada yaşadığı süreci, "Açık bir itibar suikastı olan bu haber 17 yıllık gazetecilik hayatımda uğradığım en ağır saldırı oldu. Bu yalan haber nedeniyle 10 yıldır çalıştığım Hürriyet Gazetesi'nden ayrıldım" sözleriyle değerlendirdi.

Hakkındaki haberlerin yayından çıkarılması için hukuki girişimde bulunan gazeteci Gökçe, söz konusu içeriklere erişim engeli getirilmesi için sulh ceza hakimliğine başvurdu.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI

Gökçe'nin avukatları, müvekkillerinin "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu ve özel hayatının gizliliği ihlal edildiği" gerekçesiyle ilgili içeriklere erişimin engellenmesi ve içeriklerin yayından çıkarılması için talepte bulundu.