T24 haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın'a, "Mart 2014-Nisan 2016 arasında 108 adet Fuat Avni tweetinin haberleştirildiği" gerekçesiyle dava açıldı

Gazeteci Doğan Akın'a 'Fuat Avni' davası

T24 kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın'a, "Mart 2014-Nisan 2016 arasında 108 adet Fuat Avni tweetinin haberleştirildiği" gerekçesiyle dava açıldı.

T24'ün haberine göre iddianamede, "Akın'ın örgüt ile hiyerarşik bağı olmadığının tespit edildiği, geçmişte örgüt aleyhine çok sayıda haber ve yazı yayımladığı" kaydedildi, ancak, "kast unsurunun takdiri mahkemeye ait olmak üzere, örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek suçundan yargılama yapılması" talep edildi. İddianame ekleri arasında yer alan polis tutanağı, "Doğan Akın'ın solcu görüşle yazılar yazdığı" görüşüyle sona eriyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminin faili olarak yargılanan "FETÖ" kadrolarınca kullanıldığı ortaya çıkan "Fuat Avni" ve türevi mahlaslarla açılan Twitter hesaplarından yapılan paylaşımları haber yapan Birgün gazetesi, Diken ve T24'ün de aralarında bulunduğu yayınlar hakkında soruşturma başlatmıştı. Konu edilen haberlerin yayınının üzerinden yaklaşık 5 yıl geçmesine karşın açılan soruşturmanın ardından ilk dava Birgün gazetesine açıldı. İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan Birgün davasının ilk duruşması, hafta başında yapıldı.

'Örgüt faaliyeti verisine ulaşılamadı'

İfadesine başvurulan T24 editörleri hakkında takipsizlik kararı verilen soruşturmanın ardından Doğan Akın hakkında açılan dava ise, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Çağlak tarafından hazırlanan iddianamede, Doğan Akın hakkında yapılan ‘araştırmanın sonunda örgüt bağını gösteren hiçbir veriye ulaşılamadığı’, şu ifadelerle dile getirildi:

"İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün 20/05/2019 tarihli yazısı ekinde gönderilen rapora göre; Bylock, Bank Asya hesap hareketleri, örgütün tepe yönetimi ile irtibat, örgüt ile iltisaklı vakıf, dernek üyelikleri, SGK kayıtları gibi hususlar ile ilgili yapılan sorgulamada şüphelinin FETÖ/PDY hiyerarşik yapısına dahil olarak faaliyet gösterdiğine dair herhangi bir veriye ulaşılamamıştır."

İddianamenin devamında, banka hesapları da incelenen Doğan Akın hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) gönderdiği CD ve rapora dayanılarak "şüphelinin 2013 yılı sonrasında örgütle iltisaklı kişilerle mali ilişki içinde olmadığı" belirtildi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.