Tunç Soyer'in Hilton Oteli’ni depremzedelerin hizmetine açacaklarını duyurmasının ardından otele giden Yeni Bakış Gazetesi muhabiri Kenan Yeşil, güvenlik görevlileri tarafından otelde gözetim altına alındı. Yeşil, "Polis ekipleri gelmeden önce güvenlik müdürü bulunduğum alana geldi. Özel mülke girdiğimi ve beni şikayet edebilecekleri yönünde tehdit etti" dedi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti de bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

Gazeteci Kenan Yeşil, Hilton Oteli'nde gözetim altına alındı: Tehdit edildim

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Hilton Oteli’ni depremzedelerin hizmetine açacaklarını açıklamasının ardından, gözler Hilton otelindeki çalışmalara yöneldi. Otele giden Yeni Bakış Gazetesi muhabiri Kenan Yeşil, güvenlik görevlileri tarafından otelde gözetim altına alındı.

Yaşadığı kötü muameleyi anlatan Kenan Yeşil, “Gazeteci olduğumu ve bilgi almak için otele geldiğimi söyledim. Otelin lobisine kadar başka bir güvenlik görevlisi ya da görevli kişiyle karşılaşmadım. Lobide de kimse yoktu. 5 dakika orada bekletildim ve asansörden bir güvenlik görevlisi geldi" dedi.

"10 DAKİKA GÖZETİM ALTINDA KALDIM"

Yeşil, açıklamasına şöyle devam etti: "Ona, ‘Otele depremzedeler alınmaya başlandı mı, depremzedeler için hangi çalışmalar yapılıyor? Konuyla ilgili kiminle görüşebilirim?’ diye sordum. O da kısa bir telsiz görüşmesi yaptıktan sonra beni dışarıya çıkarması gerektiğini söyleyerek, ‘Gazetecilerin buraya girmesi yasak. Gazeteci olduğunu bilseydik sizi içeriye almazdık’ dedi. Daha sonra yine bir telsiz görüşmesi yapan güvenlik görevlisi, güvenlik müdürünün beni gözetim altına almasını istediğini söyledi. Otelin arka tarafından depo tarafında 10 dakika gözetim altında kaldım. Polis çağırıldı. Polis ekipleri gelmeden önce güvenlik müdürü bulunduğum alana geldi. Özel mülke girdiğimi ve beni şikayet edebilecekleri yönünde tehdit etti."

"GÖREVİMİ YAPMAYA ÇALIŞTIM"

"Ben sadece doğru bilgi vermek adına görevimi yapmaya çalıştım" diyen Yeşil, şunları söyledi: "Güvenlik müdürü tarafından sanki teröristmiş, hırsızmış gibi muamele gördüm. Diğer güvenlik ekiplerinden herhangi bir tehdit işitmedim. Ama güvenlik müdürü olduğunu belirten kişi tarafından tehdit edildim. Benden kimlik bilgilerimi aldırdı. Kimlik bilgilerimi almalarından dolayı rahatsızım. Polis gelmeden önce beni tehdit eden güvenlik görevlisi polis geldikten sonra şikayetçi olmadıklarını ve benim özel mülke girdiğimi belirterek dışarı çıkarılmamı istedi. Daha sonra polis ekipleri benden basın kartımı ve kimlik kartımı istediler. Verdim, incelediler ve daha sonra beni dışarı çıkardılar. Görevimi yapmaya çalışırken maruz kaldığım muameleyi anlayamıyorum."

İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN TEPKİ

İzmir Gazeteciler Cemiyeti de bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

"Yeni Bakış muhabiri Kenan Yeşil'in, Hilton Oteli'nde gazetecilik görevini yaparken kendini bilmez 'sorumsuz yetkililer' tarafından karşılaştığı yakışıksız uygulama asla kabul edilemez" denilen açıklamada, "Kendisini “Hilton Oteli Güvenlik Müdürü” olarak tanıtan şahıs bilmelidir ki, gazeteci de bir kamu görevlisidir. Halkın bilgi ve haber alma hakkı için kamu adına görev yapar. Görevini yapmaya çalışan bir meslektaşımıza 'terörist' muamelesi yapmak kimsenin haddi değildir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Deprem yaralarının el birliği ile sarılmaya çalışıldığı, yerel basının her türlü olumsuzluğa rağmen görevini başarıyla yerine getirdiği, tüm kurum, kuruluş ve vatandaşların tek yürek olduğu bir dönemde “kraldan çok kralcı” kesilen, kendisine olmayan yetkileri vehmeden kifayetsiz insanlarla uğraşmak kaderimiz olmamalı.

Meslektaşımıza yapılan bu kötü muameleyi şiddetle kınıyor, bahsi geçen kurum yetkililerinin “kendini bilmez ve haddini aşan” görevli hakkında hakkettiği işlemi başlatacağına inanmak istiyoruz.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak meslektaşlarımızın arkasında değil tam da yanındayız.

Bu vesileyle bir kez daha hatırlatıyoruz, gazeteci kamu adına görev yapar.

Kimsenin bizleri itip kakmasına izin vermeyeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."