25 yıl önce, haber takibi yaparken polislerce gözaltına alınan ve dövülerek öldürülen Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe mezarı başında anıldı.

Gazeteci Metin Göktepe, mezarı başında anıldı


25 yıl önce gözaltında polislerin darp etmesiyle hayatını kaybeden Gazeteci Metin Göktepe mezarı başında anıldı.

Esenler'de bulunan Kemer Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP İstanbul İl Eş başkanı Erdal Avcı, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ile meslektaşları ve sevenleri katıldı.

Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe konuşmasında Göktepe'nin annesinin mesajını okudu. Abla Göktepe "Metin'i unutmuyorsunuz. Hepiniz sağ olun. Ben nerede bir gazeteci görsem Metin'i görüyorum sanki. Hepiniz de benim için Metinsiniz. Metin hep insanlığın iyiliğini isterdi. Arkadaşlarını da çok severdi. 25 yıl oldu hiç unutmadım. Ben Metin'in acısını burnumun direği sızlayarak hatırlarım" diye konuştu.

Anmada konuşan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, "Basın özgürlüğü açısından tutunma noktası Metin bizim için. Çok sayıda gazeteci tutuklu. Ağır bir dönemden geçiyor Türkiye. Yeni açılan bir kanal bir ay yayın hayatını sürdüremiyor. Üç renkli bir şal nedeniyle, TELE1'e en ağırından ceza veriliyor. Mesleğimiz üzerinde ağır bir kuşatma var. Metin'in haberi takip etme konusunda kararlı duruşuna sahip çıkan çok güçlü bir damar var şimdi. Metin'in şahsında, halkın haber alma hakkını savunmaya devam edeceğimizi söylüyorum." dedi.

Yapılan anmada törene katılanlar konuşmalar yaparken, Göktepe'nin kabrine karanfiller bırakıldı. (DHA, Evrensel)

gazeteci-metin-goktepe-mezari-basinda-anildi-826668-1.
Fotoğraf: Eylem Nazlıer