Gazeteci Sedef Kabaş beraat etti

Gazeteci Sedef Kabaş, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma sırasında arama yapmak için evine gelen polislere mukavemet ettiği iddiasıyla hakkında açılan davada beraat etti.

Mahkeme, 'Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' ve 'Kamu görevlisine karşı görevi yaptırmamak için direnme' gerekçesiyle yargılanan Sedef Kabaş'ın, suçunun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle bu suçlardan ayrı ayrı beraatine karar verdi. İddianamede Kabaş'ın 'Direnme' ve 'Hakaret' suçlarından 1 yıl 8 aydan, 5 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyordu. Sedef Kabaş davanın ardından adliye önünde yaptığı açıklamada "Türk adaletine güveniyorum. Güvenmeye de devam edeceğim" dedi.

DOSYASI AĞIR CEZA'YA GÖNDERİLMİŞTİ
Gazeteci ve program yapımcısı Kabaş'ın Twitter'dan paylaştığı "Bu adamı asla unutmayın, 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren savcı" mesajı üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından iddianame hazırlanmıştı. 'Terör örgütlerine hedef gösterme ve tehdit'le suçlanan Kabaş'a 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istenmişti.İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararı vermesi üzerine dosya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Paylaşımları hedef gösterilen Kabaş'a ayrıca evine baskın yapan polislere direndiği için de dava açılmıştı. Kabaş’ın ‘Görevi yaptırmamak için direnme’ ve ‘Hakaret’ suçlarından 1 yıl 8 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, arama yapılması için çıkarılan karar üzerine Sedef Kabaş’ın polisleri kapıda beklettiği, kapıyı üzerlerine kapadığı ve eve almadığı iddia edilmişti.

Yolsuzluk hakkında tweet atan gazeteci Sedef Kabaş'ın davası Ağır Ceza'da

Gazeteci Sedef Kabaş'a bir dava daha: ‘Polisleri kapıda beklettin’