TGS ve DİSK Basın-İş, sosyal medya platformu Twitter'a erişimin kısıtlanması üzerine hükümete tepki gösterdi. Sendikalar, deprem çalışmaları sırasında iletişimin önemine vurgu yapılarak, "Sizin imajınız bir insan canından kıymetli değil" denildi.

Gazeteci sendikalarından 'erişim engeli' tepkisi: İmajınız insan canından kıymetli değil
Fotoğraf: DHA

TÜRK-İŞ'e bağlı Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve DİSK'e bağlı Türkiye Basın Yayın ve Matbaa Çalışanları Sendikası (DİSK Basın-İş) sendikaları, Twitter'daki erişim sorunu nedeniyle hükümete tepki gösterdi.

DİSK Basın-İş de erişimi kısıtlamasının haber alma hakkının engellenmesi olduğuna dikkat çekti. Açıklamada, "Resmi makamlardan doğru, şeffaf ve güvenilir bilgilerin gelmediği bugünlerde sosyal medyada bant daraltmak halkın haber alma hakkını engellemektir. Bant daraltma uygulamasını derhal durdurun, gazeteciler dahil olmak üzere bilgi paylaşımında bulunan kimseyi engellemeyin" ifadelerine yer verildi.

gazeteci-sendikalarindan-erisim-engeli-tepkisi-imajiniz-insan-canindan-kiymetli-degil-1124159-1.

TGS ise, depremzedeler ve yardım çalışmalarına katılanların Twitter üzerinden haberleştiklerine vurgu yaparak şu açıklamayı yaptı:

Açıklamada, "Depremzedeler buradan sesini duyuruyor. Ülkenin geri kalanı buradan haber alıyor, yardım götürüyor. Hükûmetin zafiyetini gizlemek için dayanışmayı mı engelleyeceksiniz? Sizin imajınız tek bir insanın canından kıymetli değil. Bu akıl dışı karardan derhâl vazgeçin. #TwitteriAcin" denildi.

gazeteci-sendikalarindan-erisim-engeli-tepkisi-imajiniz-insan-canindan-kiymetli-degil-1124160-1.