Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, Tatvan’da bir çocuğa yönelik cinsel istismar iddiasını duyurma amaçlı paylaşımları nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutuklandı.

Gazeteci Sinan Aygül, 'çocuk istismarı iddiası' paylaşımları nedeniyle tutuklandı
Fotoğraf: MA

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşanan bir çocuk istismarı iddiasını duyurmaya yönelik paylaşımları nedeniyle sabah saatlerinde gözaltına alınan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Evrensel’de yer alan habere göre, gazeteci Aygül kentte yaşanan cinsel istismar iddiasını duyurmak istedi. Sosyal medya üzerindeki paylaşımından kısa bir süre sonra gözaltına alınarak emniyete götürülen Aygül, emniyetteki işlemlerin ardından savcılık tarafından ifadesi alınarak, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Aygül, tutuklama talebiyle sevk edildiği hakimlik tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutuklandı.

Gözaltına alınmadan önce Twitter hesabından paylaşım yapan Aygün, “3 saat önce yaptığım taciz haberinden dolayı halkı kin ve düşmanlığa tahrik iddiasıyla gözaltına alındım. Polisler tarafından şu an evde arama yapılıyor. Gözaltına alınıp karakola götürüleceğim. Ben bir gazeteciyim #gazeteciliksucdeğildir" ifadelerine yer vermişti.

VALİ UYARI YAPMIŞTI

Aygül, Bitlis Tatvan'da 14 yaşındaki bir çocuğa yönelik cinsel istismara ilişkin Twitter'dan bilgiler paylaşmıştı. Aygül, daha sonra Bitlis Valisi Oktay Çağatay'ın kendisini aradığını belirterek habere ilişkin paylaştığı bazı bilgilerde düzeltme yapmıştı.

Aygül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazmıştı:

“Konunun hassasiyetine istinaden haber yapmakta gecikmemek için acele ettim ancak bu aşamada valiliğin bu konudaki beyanı, aksini ispatlayamadığım müddetçe, esastır. Konu ülkenin de gündeminde olan hassas bir konudur, doğruluğuna kesin kanaat getirmeden kamuoyuyla paylaşmam doğru olmadı. Konunun her daim olduğu gibi kamuoyu adına takipçisi olacağım ancak teyit etmeden paylaştığım için tüm kamuoyundan özür diliyorum.”