Bitlis’te yaşanan çocuğa cinsel istismar iddiasını sosyal medya hesabından paylaştığı gerekçesi ile ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla 14 Aralık’ta tutuklanan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, tahliye edildi.

Gazeteci Sinan Aygül tahliye edildi
Fotoğraf: MA

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşanan bir çocuk istismarı iddiasını gündeme getirdiği paylaşımları nedeniyle tutuklanan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, taliye edildi.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), Aygül’ün tahliye haberini paylaşarak tutuklanma nedenine ilişkin Dezenformasyon Yasası'nın dayanak gösterildiğini belirtti.

MLSA'nın paylaşımı şu şekilde:

“Sosyal medya hesabından çocuk istismarı iddiasını paylaştığı için Dezenformasyon Yasası (TCK 217/A) dayanak gösterilerek 14 Aralık’ta tutuklanan gazeteci Sinan Aygül tahliye edildi.”

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Sinan Aygül, Bitlis Tatvan'da 14 yaşındaki bir çocuğa yönelik cinsel istismara ilişkin Twitter'dan bilgiler paylaşmıştı.

Aygül, daha sonra Bitlis Valisi Oktay Çağatay'ın kendisini aradığını belirterek habere ilişkin paylaştığı bazı bilgilerde düzeltme yapmıştı.

Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımdan kısa bir süre sonra gözaltına alınarak emniyete götürülen Aygül, 14 Aralık’ta tutuklama talebiyle sevk edildiği hakimlik tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutuklanmıştı.