Gazeteci Tuğçe Tatari, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında 5 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Gazeteci Tuğçe Tatari'den Erdoğan'a 'sürtük' davası

Gazeteci Tuğçe Tatari, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi Direnişi'ne katılan yurttaşlar için kullandığı "Bunlar çürük, bunlar sürtük" sözlerini yargıya taşıdı.

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'ın aktardığına göre gazeteci Tuğçe Tatari, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Erdoğan hakkında 5 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Saymaz'ın yazısının ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı:

"Avukatı Turgut Kazan'ın sunduğu dava dilekçesinde, Tatari'nin Gezi Parkı eylemleri sırasında polis tarafından tartaklandığı, Tatari'ye şiddet uygulayan polis amirinin İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı belirtildi.

O tarihte Akşam gazetesi yazarı olan Tatari'nin bu toplumsal olayı izlediği, köşesine taşıdığı, eylemcilere yönelik polis şiddetine seyirci kalmayıp yaşananları aktardığı anlatılıyor. İktidarın Akşam'a el koyduktan sonra Tatari'nin işten çıkarıldığı vurgulandı.

Dilekçede şöyle deniliyor: "Gazeteye el konulduğunda, hükümetin görevlendirdiği yöneticiler tarafından Gezi'ci sayılan müvekkilemin, bu çirkin sözleri kişilik haklarına saldırı sayması gayet doğaldır, doğrudur, hakkıdır. . Dava konusu sözler küfürdür. Gezi'ye katılan her kadının kişilik haklarına saldırıdır."

Tatari, kazanırsa parayı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacak."