Gazeteci Alican Uludağ, AYM yeni üyesi Muhterem İnce’nin yemin törenine davet edildiğini ancak iletişim Başkanlığı’nın ambargosuyla davetli listesinden çıkarıldığını söyledi.

Gazeteci Uludağ: AYM törenine davet edildim, İletişim Başkanlığı müdahalesiyle listeden çıkarıldım

Gazeteci Alican Uludağ, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) yeni üyesi Muhterem İnce’nin yemin törenine AYM tarafından önce davet edildiğini, sonrasında ise İletişim Başkanlığı tarafından adına 'ambargo' konulduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Uludağ, adının davetli listesinden İletişim Başkanlığı’nın müdahalesi sonrasında çıkarıldığını belirtti. Uludağ, "AYM'de bugün saat 14:00’da yeni üye Muhterem İnce’nin yemin töreni yapılacaktı. AYM önce törene davet etti. Ancak son dakika İletişim Başkanlığı tarafından adıma ambargo konuldu. Bu nedenle davetli listesinden çıkarıldım. Sansür yasası yürürlüğe girmeden sansür ve yasak başladı" ifadelerini kullandı.

'ELEŞTİREL HABERCİLİĞE SAVAŞ AÇMIŞ DURUMDALAR'

Uludağ, paylaşımını şöyşe sürdürdü:

"Fahrettin Altun'un başında bulunduğu İletişim Başkanlığı, artık anayasal yargı kurumları üzerinde açıkça bir vesayet oluşturmuş durumda. Temel hak ve özgürlükleri koruma görevi verilen AYM'nin bu vesayete direnmemesi ise basın özgürlüğü açısından endişe verici. Daha geçen ay sonunda İletişim Başkanlığı, basın kartımı iptal etti. Nedeni sansür yasasına karşı sesimizi çıkarmamızdı. Bugün AYM'de ambargo koydular. Çünkü Amasra katliamında Fahrettin Altun'a ihmalleri sorduk. Eleştirel haberciliğe savaş açmış durumdalar."