Gazeteci yargılamaları sürüyor

Haber Merkezi

Gazeteci yargılamalarına dün de devam edildi. Bir ihbar nedeniyle hakkında dava açılan Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk’ün ‘basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla yargılandığı duruşma 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kendisini tanımayan birinin ihbarıyla mahkemeye çıkmaktan utanç duyduğunu belirten Özgentürk, “Bana ceza verebilirsiniz ama bu ceza ülkemi sevdiğim, insanlara doğruları söylediğim, kadın cinayetlerine karşı olduğum, gelir eşitsizliğine karşı olduğum için verilsin” dedi.

Savcı, Özgentürk’ün ‘zincirleme örgüt propagandası’ iddiasıyla cezalandırılmasını istedi. Duruşma 5 Mart’a ertelendi.

‘SÖZDE GAZETECİ’ DENDİ

Mezopotamya Ajansı muhabiri Ergin Çağlar’a ‘terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla davanın duruşmasında gazetecilik faaliyetleri suç sayıldı. İddianamede Çağlar hakkında ‘sözde gazeteci’ denirken beraat kararı verildi.

Cumhuriyet gazetesi eski Sorumlu Müdürü Abbas Yalçın’ın 2015’te yayımlanan bir haber nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten yargılandığı davanın duruşması görüldü. Mahkeme, Yalçın’ın davanın haberi takip eden 4 aylık sürede açılmadığı için düşmesi gerektiği yönündeki beyanını dikkate almadı. Bir sonraki duruşma 16 Ocak’ta gerçekleşecek.

cukurda-defineci-avi-540867-1.