Gazeteciler bu hafta da mahkeme koridorlarında

HABER MERKEZİ

Gazeteciler yaptıkları haberler nedeniyle bu hafta yine adliye koridorlarında olacak. Bu hafta çarşamba ve perşembe günleri davalar oldukça yoğun.

Bu hafta öne çıkan davalar şöyle:

♦ Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Hazal Ocak hakkında Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından 20 bin TL manevi tazminat talebiyle açılan davanın sekizinci duruşması Gaziantep 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülecek.


♦ Gazeteci Oktay Candemir’in attığı bir tweet gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşması Van 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

♦ KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Abdullah Kaya’nın yargılandığı davanın 13. duruşması Ağrı 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

♦ Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için başlatılan nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyasına katılan Gazeteci Can Dündar ve Gazetenin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya hakkında açılan davanın görülmesine İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

♦ Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş ve Gazeteci Hayri Demir‘in de aralarında bulunduğu 11 kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e düzenlediği askeri operasyona ilişkin yaptıkları haber ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle “terör örgütü propagandası” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamalarıyla yargılandıkları davanın on ikinci duruşması Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.