OdaTV yöneticileri Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ile Yeniçağ yazarı Murat Ağırel'in de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede 'tutuklu ve şüphelilerin' MİT kanununa muhalefet ettiği öne sürüldü

Gazeteciler hakkındaki 'MİT haberi' soruşturması tamamlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, MİT Başkanlığının suç duyurusu üzerine başlatılan MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin görüntülerin yayınlanmasına yönelik soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucunda aralarında OdaTV yöneticileri Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ile Yeniçağ yazarı Murat Ağırel'in de bulunduğu 8 kişi hakkında iddianame tanzim edilerek, kamu davası açıldı.

AA'nın aktardığına göre iddianamede, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel ve diğer 5 kişi hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 329/1. maddesinde yer alan "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan beşer yıldan onar yıla, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. maddesi gereğince "istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan dörder yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

NE OLMUŞTU?

'Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı' başlıklı haber nedeniyle Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Muhabir Hülya Kılınç’ın ardından Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da tutuklanmıştı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabiri Hülya Kılınç'ın tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen haberin siteden kaldırılmasına rağmen Odatv internet sitesine erişim engeli getirmişti.