Gazeteciler 'dezenformasyon yasası' olarak bilinen yasaya karşı 'tüm ülkede sokaklara çıkıyoruz' diyerek eylem çağrısı yaptı.

Gazeteciler sansür yasasına karşı sokağa çıkıyor

Gazeteciler, bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek medyaya sansür getirecek 'dezenformasyon yasası'na karşı eylem çağrısı yaptı.

Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, DİSK Basın-İş, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, KESK Haber-Sen, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın da aralarında bulunduğu basın örgütleri, "Sosyal medya yasası" olarak bilinen Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifine karşı yarın Taksim Tünel’de basın açıklaması yapacak.

TGS, "Sosyal medyaya ve gazeteciliğe yönelik sansür yasasına karşı yarın tüm ülkede sokaklara çıkıyoruz. Anayasa’ya aykırı bu tasarının geri çekilmesini istiyoruz. Susturma, korkutma, hapsetme yasasına hayır! #SansürYasasınaHayır" diyerek 21 Haziran Salı günü Taksim Tünel'de saat 18.00'da basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

TGS'nin çağrısı şu şekilde:

DİSK Basın-İş ise, eyleme yaptıkları çağrıda "TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta sansür yasası teklifi görüşülecek. Daha fazla baskı, ceza ve kapatma anlamına gelen bu yasaya karşı yarın sokağa çıkıyoruz!" ifadelerine yer verdi.

DİSK Basın-İş'in çağrısı şu şekilde:

ANKARA, İZMİR VE ADANA’DA DA SOKAĞA ÇIKILACAK

Basın örgütleri, İstanbul’un yanı sıra Ankara, İzmir ve Adana’da da sokağa çıkacak.

Şehirlerdeki eylem programları şöyle:

ANKARA: TBMM Çankaya Kapısı Milli Egemenlik Parkı - 13.00

İZMİR: Konak Hasan Tahsin Anıtı - 13.00

ADANA: ÇGC Sosyal Tesisleri - 12.00