Gazeteciler yine adliyede buluştu
Fotoğraf: Eren Tutel - BirGün

Haber Merkezi

BirGün’ün spor editörü Eren Tutel’in Türkiye Wushu Federasyonu’nda (TWF) yaşanan usulsüzlükleri haber yapması nedeniyle ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlamasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşması ertelendi. İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada konuşan gazetemizin avukatlarından Tolgay Güvercin, “Yargıtay kararlarında da belirtildiği gibi gazeteci maddi gerçeği araştırmakla yükümlü değildir” dedi. Güvercin, “Dünya Wushu Federasyonu’nun, Avrupa Wushu Federasyonu’nun kıta temsilciliğini kabul etmemesi haberin yapıldığı tarihten bir yıl sonra. Müvekkilden soruşturmanın akıbetini beklemesi beklenemez. Ayrıca müvekkil, kıta temsilciliğinin alınacağını da bir yıl öncesinden öngöremez. Haberin yapıldığı tarihte katılanın yönetici olduğu federasyon, yetkili Avrupa federasyonundan ayrılarak 8 ülke ile federasyon kurmuştur” diye konuştu. Dava esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için 17 Kasım’a ertelendi.

Öte yandan kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ile Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan’ın Gezi Direnişi sırasında polis tarafından katledilen Berkin Elvan’a dair yaptıkları haberler nedeniyle yeniden yargılandıkları davada ceza verildi. İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi, Berkin Elvan’ın haberi nedeniyle iki kişiye 12 bin 500 TL ceza verilmesine karar verdi.

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise gazeteciler Seyhan Avşar ve Hale Gönültaş’a yönelik tehditleri Meclis gündemine taşıdı. Koçyiğit, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a verdiği önergede “Gazetecilerin mesleklerini yaparken tehdit edilmelerinin önlenmesi adına herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Kadın gazetecilere yönelik şiddet dilinin, kadına yönelik şiddet yaklaşımının sebeplerine ve çözümüne yönelik bir çalışmanız var mıdır” diye sordu.