Yeni Akit gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, gazetemizin dün attığı “Bu zihniyet hiç ‘normal’ değil” manşetindeki ‘gizli mesajı’ çözdü. Karahasanoğlu, BirGün’ün “Eğlence sektörü” ifadesiyle aslında meyhaneler, barlar ve pavyonları kast ettiğini ‘fark ederek’, “Hay sizin pavyonlarınız da batsın, siz de batın e mi!” sözleriyle sitem etti.

'Gazetecilik dehası' büyüledi: Yeni Akit yazarı manşetimizdeki gizli mesajı çözdü!

MEDYA SERVİSİ

AKP iktidarına yakınlığı ve 16. yüzyıldan kalma fikirleriyle tanınan Yeni Akit gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, bugünkü “Açız kardeşim açız.. Anlamıyor musunuz, açız: Tarkan’sız yapamayız!” başlıklı yazısında gazetemiz BirGün’ün manşetini eleştirme çabası sergiledi.

BirGün’ün ‘normalleşme’ planına eğlence sektörünün dahil edilmemesini eleştirdiği ve bu kararı ideolojik olarak tanımladığı 2 Haziran tarihli “Bu zihniyet hiç ‘normal’ değil” manşetini diline dolayan Karahasanoğlu, manşetin içindeki ‘gizli mesajı’ buldu.

Gazetemizin “Eğlence sektörü” derken aslında barlar, meyhaneler ve pavyonları kast ettiğini savunan Karahasanoğlu, “Duydun mu işçi kardeşim? Duydun mu asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan kardeşim? Duydun mu, yıllardır Marks’ın, Lenin’in, Engels’in söylemleri ile zehirlenen emekçi kardeşim.. Bakın, sizin haklarınızı koruduğunu iddia eden solcu gazete, ‘Eğlence sektörü’nün avukatlığını yapıyor..” şeklindeki çocuksu tespitlerle gazetemizin fikirleri ve yazdıkları arasında çelişki olduğunu iddia etti.

Eğlence sektörü çalışanlarının emekçi olduğunu anlayamadığı görülen Karahasanoğlu, “Emekçiden yana olduğunu iddia eden Birgün gazetesinin, bir gecede, bir konser için 600 bin TL alan Tarkan’ı konuşturup, ‘Haksızlık ve çifte standart’ başlığı attığını görüp, gerçeklerin farkına varın.. ‘Aç insanların dertlerini manşetimize taşıyoruz’ diye ahkam kesenlerin Harun Tekin isimli birisine ‘Sahneden korkuyorlar’ dedirttiğini görüp, rezaletin nasıl zirveleştirildiğinin tescilini yapın..” ifadesini kullandı.

“Hay sizin pavyonlarınız da batsın, siz de batın e mi!” diyen Karahasanoğlu, BirGün’e yükleneyim derken Türkiye’de insanların güçlükle ayakta kaldığını da kabul ederek, “İnsanlar salgından, can derdine düşmüş. Bunlar bir gün alkol derdine düşüyorlar. Bir gün dönüp, bar-payvon derdine düşüyorlar..” tespitinde bulundu.

Ali Karahasanoğlu, uzun yazısı boyunca eğlence mekanlarının neden kapalı olduğuna ise bir açıklama getiremedi.