Habertürk'te Para Gündem programına katılan İnternet haber'in sahibi Hadi Özışık ve Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir arasında tartışma çıktı. Tartışmanın üzerine Özışık, yayını terk etti

Gazetecilik tartışılınca yandaş yayının sahibi programı terk etti

Habertürk'te sunuculuğunu Ebru Baki'nin yaptığı Para Gündem programına katılan İnternethaber Grup Başkanı Hadi Özışık ve Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'i deprem konusunda "siyasi tavır almakla" suçladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Hadi Özışık, programı terk etti.

Özışık, "Fakat bir takım siyasi söylemlerle yapılan işlerin üstünü örtmememiz gerekiyor. Ne yazık ki bunu hepimiz yapıyoruz. Gazeteci arkadaşlarımız da yapıyor. Bülent Aydemir'e hem tebrik hem de eleştiri... Elazığ'a kadar gidiyorsun güzel bir gazetecilik yapıyorsun. Ama döndüğünde bu ekranlarda şöyle bir ifade kullanıyorsun; 'Ben orada Elazığ Belediye Başkanını görmedim.'... Yahu devlet orada!" diye konuştu.

Habertürk TV Ankara Temsilci Bülent Aydemir ise "Burada yalan mı söyleyeyim. Ben izleyicinin gözünün içine baka baka yalan söylemem. Gazetecilik mesleğine ihanet etmem kusura bakmayın. Gördüklerimi söylemeyeyim mi? Niye iftira atıyorsun ben böyle bir şey söylemedim diyorum" diye yanıt verdi.

Bunun üzerine Özışık, "Bülent şöyle bir haksızlık yaptı, 'belediye başkanlarını göremedim' dedi. Devlet oradayken yerli yönetimlerin zaten esamesi okunmaz dedim. İkinci olarak, ısrarla yanlış bir şeyin peşinden gidiyorsun, Kızılay'la ilgili programın başında yanlış yapıldığını söyledim mi, söylemedim mi?" karşılığını verdi. Bunun üzerine Cumhuriyet gazetesi Yazarı Orhan Bursalı Özışık'a "Yarım saat sonra söyledin" dedi. Bursalı'nın bu sözleri üzerine Özışık, "Avukatlık yapma" deyince Bursalı, "Sen bütün vergi kaçırmaların avukatlığını yapıyorsun, bırak arkadaş" ifadelerini kullandı.

Hadi Özışık, Orhan Bursalı'ya dönerek "Senin çok beğendiğin Serdar Akinan gibi gidip orada bu ülkenin insanına iftira atmaz. Yok efendim gelmiş orada cesedi bekletmişler. Cumhurbaşkanı gelecek bekletecekler. Böyle bir namussuzluk olur mu ya... Kusura bakma bileceksiniz, gazeteciyseniz bileceksiniz. Sen de Akinan'ın beğendiğin gazetecilerden olduğunu söyledin. Çıktı dedi ki; 'Enkazın altından çıkan cesedi beklettiler, Cumhurbaşkanı gelene kadar indirmediler aşağıya" ifadelerini kullandı.

Özışık'ın programı provoke ettiğini savunan Aydemir ise, "Ben gittim oraya görev yaptım. Vatandaşın durumunu, İçişleri Bakanı'nın yaptıklarını hem oradaki yayınlarımda hem buradaki yayınlarımda söyledim. Takdirlerimi teşekkürlerimi vatandaşın memnuniyetini ilettim. Benim söylemediğim söz üzerine Hadi Bey zor durumda kaldı. Söylediklerinde vazgeçmek durumunda kaldı. Siz bunu provoke ediyorsunuz." ifadelerinde bulundu.

Bu sözlü atışmaların ardından stüdyoda gerilim iyice yükselirken Özışık, Aydemir'e, "Burada ev sahibisin buraya gelen konukların tamamı misafirdir. Kimse buraya bu programları provoke etmeye gelmez. Lütfen burada konuşmana dikkat et. O zaman ben de sana hakarette bulunayım. Ebru ile konuştuğum şey net bir şekilde ortadayken... Ben de sana mı diyeyim "provoke ediyorsun". Ayıptır bu tür ifadeler. Bu ifadeler sana yakışmıyor. Ben yanlış anladıysam söylerim" diyerek tepki gösterdi.

Hadi Özışık,"Biz ilkeleri de biliriz. Yayıncılığı da adam gibi biliriz. Hiç böyle abuk subuk şeylere de gelmeyiz. Bülent Aydemir'in yapmış olduğu haksız eleştiriyi kabul etmiyorum. Arkadaş bize ayar çekecek böyle bir şey var mı?" sözlerinin ardından stüdyoyu terk etti.