İngiltere’de FT gazetesinin muhabiri, ‘Independent gazetesi üst düzey yöneticilerinin çalışanlarına maaş kesintilerini ve ücretsiz izinleri bildirdiği Zoom toplantılarını dinlemek’ ile suçlanarak işten atıldı

Gazeteciyi  işsiz bıraktılar

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz Financial Times gazetesinde çalışan Mark Di Stefano isimli bir muhabir, Independent isimli yayının ve ona bağlı Evening Standard’ın koronavirüsün mali etkisi üzerine yaptıkları video konferanslarının ses kaydını dinlemekle suçlandığı için işten atıldı.

16 SANİYE DİNLEDİ

Guardian’ın haberine göre, Di Stefano’nun 100 binden fazla takipçisinin bulunduğu Twitter hesabından Independent’ın toplantı bildirimlerini tespit ettiği kaydedildi. Independent, Zoom toplantılarına giriş kayıtlarında, Di Stefano’nun FT’ye bağlı e-posta adresini tespit ettiklerini ve geçen hafta Independent çalışanlarının toplantısını 16 saniye boyunca dinlediğini öne sürdü.

Video konferansa katılan gazetecilerden bazıları, Di Stefano’nun ismini kısa bir süre ekranda gördüklerini söyledi. Independent, olaydan birkaç dakika sonra başka bir hesabın isimsiz bir şekilde konferansa girdiğini ve ‘yalnızca ses’ modunda toplantıyı dinlediğini iddia etti. Muhabir Di Stefano, üst düzey yöneticilerin çalışanlarına maaş kesintilerini ve ücretsiz izinleri bildirdiği Zoom toplantılarını da dinlemekle suçlandı.

İŞTEN ÇIKARILDI

FT’nin söz konusu iddiaların ardından Di Stefano’ya yönelik soruşturma başlattığı ve soruşturma sonucunda kendisinin işten çıkarıldığı bildirildi. Independent editörü Christian Broughton, konuya ilişkin “İfade özgürlüğüne saygı duyuyoruz ve habercilik rekabetini anlıyoruz. Ancak Independent, çalışanların kendi içinde yaptığı toplantıda dışarıdan bir gazetecinin dahil olmasını tamamen uygunsuz ve çalışanların mahremiyet haklarının ihlali olarak görüyor” açıklaması yaptı.