Vergi torbası ile gazetelerin resmi ilan hakkına vurulacak darbeden vazgeçen iktidara çağrıda bulunan CHP’li Çakırözer, “Saray’ın Tasarruf Genelgesi’yle, kamu kurumlarının gazetelere abonelik ve ilan verme uygulamasına yasak getirilmişti. Gazetelerin gelirlerini yok eden genelgedeki bu hatadan da dönülmelidir” dedi.

Gazeteleri etkileyen Tasarruf Genelgesi’nden vazgeçin

BİRGÜN ANKARA

TBMM’de görüşülen vergi torbasındaki resmi ilanların gazetelerde yayınlanmasını engelleyen maddede değişikliğe giden iktidar, ilanların gazetelerde yayımlanması uygulamasını sürdürme kararı aldı. Bu kararın yeterli olmadığını vurgulayan CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi’nde de değişiklik talebinde bulundu.

CHP’li Çakırözer, TBMM’de yaptığı konuşmada, Tasarruf Genelgesi’ndeki kamu kurumlarına gazete alımını yasaklayan düzenlemenin iptal edilmesi çağrısında bulundu. Kanun Teklifi’ndeki maddenin iptal edilmesiyle Anadolu basının sıkıntılarının ortadan kalkmadığını dile getiren Çakırözer, “Saray’dan başka herkesin uyması istenen tasarruf genelgesi hala yürürlükte. Bu genelgeyle kamu kurumlarının gazetelere abonelik ve ilan verme uygulamasına yasak getirilmiş durumda. Gazetelerin ilan gelirlerini yok eden genelgedeki bu hatadan da dönülmelidir” dedi.

gazeteleri-etkileyen-tasarruf-genelgesi-nden-vazgecin-932170-1.
Tasarruf Genelgesi

GAZETE SAYISI DÜŞTÜ

gazeteleri-etkileyen-tasarruf-genelgesi-nden-vazgecin-932171-1.
Utku Çakırözer

Tasarruf Genelgesi’ndeki düzenleme ile Anadolu’da gazetelerin gelir kaybı yaşadığını belirten Çakırözer, şöyle konuştu:

“Anadolu’nun dört bir yanında gazeteler gerçekten çok zor durumda. Sadece tasarruf genelgesi yüzünden şehirlerimizdeki her bir gazetenin sadece abonelik iptalleri nedeniyle yaklaşık 80-100 bin liralık gelir kaybı yaşanmakta. Son birkaç yıl içinde sayıları 1.800'ü bulan yerel gazete sayısı önce binlere, şimdi 900'lere düştü. Anadolu'nun pek çok yerinde artık, hafta sonu gazeteler çıkmıyor, sayfalar azaltıldı. Son iki yılda 1.500 yerel basın emekçisi işini kaybetti, çalışabilenler ise asgari ücret dahi alamamakta.Anadolu basını bitmek, batmak üzere.”