Yıllarca çürümeye terk edilen ve İBB’nin çalışmalarının ardından açılan Hasanpaşa Gazhanesi, kültür, sanat ve lezzet durağına dönüştü. Alanda, müze, kütüphane ve tiyatronun yanı sıra BELTUR restoranları da bulunuyor.

Gazhane sanat ve lezzet durağı oldu

İSMAİL ARI

Bir asır boyunca İstanbul’a hizmet veren, sonra atıl bırakılan, İstanbul Kadıköy’de bulunan tarihi Hasanpaşa Gazhanesi’nde bir gün geçirdik. Tarihi alan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bir buçuk yıllık bir çalışmasının ardından geçtiğimiz haftalarda “Müze Gazhane” adıyla açıldı. Tarihi alanda; iklim ve karikatür müzesi, bilim merkezi, sergi alanları, tiyatrolar, kütüphaneler ve sosyal alanlar yer alıyor. Müze Gazhane’de İstanbul Kitapçısı ile İBB iştiraki BELTUR tarafından işletilen dört ayrı konseptteki restoran ve kafe de ziyaretçilerini bekliyor.

Gazhane’nin yıllarca çürümeye terk edilen ve yapılan çalışmaların ardından aslına uygun restore edilen tarihi yapıları adeta yurttaşları büyülüyor. Alandaki heykellerin atık maddelerden yapıldığı belirtilirken Gazhane ilerleyen günlerde açık hava konserlerine ev sahipliği yapacak.

LEZZET DURAĞINDA DÖRT İŞLETME YER ALIYOR

Gazhane gezimizde bize eşlik eden BELTUR Genel Müdürü Cenk Akın, Gazhane’de bulunan ve İBB iştiraki BELTUR tarafından işletilen restoranlar hakkında da bilgi verdi. Gazhane’nin kültür, sanat ve lezzet durağı olduğunu vurgulayan Akın, “Gazhane’de burger, dondurma, restoran ve kafe konseptinde dört ayrı restoranımız var. Burada yeni konsept ve dekorasyona sahip restoranlarımızla misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.

BELTUR BURGER VE DONDURMA

“Gençlere ulaşmaya çalışıyoruz. Farklı bir dizayn ve tasarımla restoranlarımızı gençleştirdik. Küçük dokunuşlarla fark yaratmaya çalışıyoruz” diyen Akın sözlerini şöyle sürdürdü:

“Misyonumuz uygun fiyata en iyi kaliteyi vermek. Bundan sonra BELTUR markalı ürünlere geçiş yapıyoruz. BELTUR markalı bisküviler, tatlılar göreceksiniz. Geri dönüşümlü ürünler kullanmaya başlıyoruz. Pendik’in ardından Gazhane’ye ikincisini açtığımız BELTUR Burger’de fiyatlarımız 17 TL ile 39 TL arasında. Burger restoranlarımıza çok büyük bir ilgi var ve menümüzde vejeteryan burger de yer alıyor. Bundan sonra Kemerburgaz ve Tuzla’ya da BELTUR Burger açacağız. Gazhane’de bir de ilkini açtığımız Beltur Dondurma yer alıyor. Dondurmanın topu 5 TL. Külahlarımız pembe renkli çünkü pembe çikolataya batırılıyor. BELTUR Dordurma’nın ikinci açmak için de yer bakıyoruz. Dondurma konseptini her yere yayacağız. İstanbul’un beş plajında vardık ve artık üç yeni plajda daha hizmet veriyoruz. Florya, Menekşe, Caddebostan, Karaburun ve kısırkaya plajlarında varız.”

gazhane-sanat-ve-lezzet-duragi-oldu-902229-1.

ÜNİVERSİTELERDE DE OLMALIYIZ

BELTUR’un İstanbul’un 79 noktasında ve toplam bin 300 personeli ile İstanbullulara hizmet verdiği de ifade eden Akın, sözlerini şöyle tamamladı: “Kamu ve özel üniversitelerde de olmak isteriz. Üniversitelere BELTUR Burger ve Dondurma açmak isteriz. Büfelerimizi yerleştirebiliriz. Genç nesil çok önemli ve onların parası da çok değerli. Henüz BELTUR restoran, kafe ve büfelerinin bulunmadığı ilçeler var. Çatalca’da, Ümraniye’de, Sultanbeyli’de yokuz ve buralarda olmalıyız. Ayrı sonra küçük bir ipucu vermek isterim. BELTUR Burger çok büyük ilgi topladı ve güzel bir projemiz daha var ve tutarsa İstanbul’da 150 tane falan açarız, bence tutmalı.”

İMAMOĞLU: GAZHANE’YE DAVET EDIYORUM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yurttaşlara Gazhane’den seslenerek “Sizi çok özel bir kültür alanına davet ediyorum” dedi. İmamaoğlu, “Burası Müze Gazhane; iklim müzesinden İstanbul Kitapçısı’na sergi alanlarından kafeteryalarımıza, tiyatro sahnelerinden serbest çalışma alanlarına ve kütüphanemize… çok zengin bir kültür ve etkinlik alanı sizleri bekliyor” ifadelerini kullandı.