Çocuklarda kitap okuma bilincinin artırılması için üniversite öğrencileri tarafından gezici kütüphaneye çevrilen ve Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’nün önünde bulunan otobüs, iş makinasıyla parçalandı.

Gazi Üniversitesi’ndeki gezici kütüphane, iş makinasıyla parçalandı

Ankara’da Gazi Üniversitesi’ndeki Kitap Bankosu Topluluğu tarafından 2012’de kurulan “Okuyan Türkiye” sloganıyla gezici kütüphaneye dönüştürülen otobüs, okuldaki Rektörlük binasının önünde iş makinasıyla parçalandı.

gazi-universitesi-ndeki-gezici-kutuphane-is-makinasiyla-parcalandi-1026031-1.

Kitap Bankosu Topluluğu öğrencileri, kütüphaneye dönüştürdükleri otobüsle Ankara’da ilkokulları gezerek küçük çocuklarla kitapları buluşturuyordu. Topluluk, gezici kütüphaneyle öğrencileri edebiyat, bilim ve sanatla tanıştırarak, kitap okuma bilincinin artması için etkinlikler düzenliyordu.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaklaşık 2 yıldır kullanılamayan kütüphane, bakımsızlık yüzünden çalışamaz hale geldi. Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ise öğrencilerin ‘uygun bir yere çekilsin’ talebine rağmen otobüsü hurdaya çıkardı.

Rektörlük binası önünde duran otobüs, bugün bir iş makinası tarafından parçalandı. Öğrenciler kütüphanenin parçalanma görüntülerini cep telefonlarından kaydetti.