Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde üzerinde bomba olduğunu ve kendisini patlatacağını söylemesinin ardından vurulan Ümit Koçyiğit, tedavisinin ardından tutuklandı. Terör bağlantısı bulunmadığı belirtilen Koçyiğit, amacının korku veya panik yaratmak olmadığını ifade ederek, sadece eşi ile ayrıldığı için sesini duyurmak istediğini ileri sürdü.

Gaziantep'te kendisine 'canlı bomba' süsü veren şahsın ifadesi ortaya çıktı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önüne sahte canlı bomba düzeneğiyle gelen ve polisler tarafından vurulan Ümit Koçyiğit'in ilk ifadesi ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü ana giriş kapısı yakınında üzerinde bere, kaban, kıyafeti önünde kablolar, sol elinde siyah bir çanta bulunan ve polislerin üzerine yürüyen Ümit Koçyiğit'in silahla etkisiz hale getirilmesinin ardından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Polislerin ateş açmasıyla yaralanan ve hastanede tedaviye alınan şüphelinin kanında uyuşturucu maddeye rastlandı. Yapılan incelemede, 'hırsızlık', 'yaralama' ve 'uyuşturucu kullanma' suçlarından 20 suç kaydı bulunduğu ve psikolojik tedavi gördüğü saptanan Ümit Koçyiğit'in terör bağlantısı bulunmadı. Tedavisinin ardından emniyette sorgulanan Koçyiğit, işlemlerinin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edildi.

DHA'nın aktardığına göre, nöbetçi hakimliğe çıkarılan Koçyiğit, ailevi sorunları olduğunu söyledi. Koçyiğit, "Amacım korku ya da panik yaratmak değildi. Ailevi sorunlarım vardı. Eşimden boşandığım için yetkililere sesimi duyurmaya çalışıyordum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı talep ederim" dedi.

Hakimlik, savunmasının ardından Koçyiğit'i; tanık beyanları, olay yeri incelemesi ve bomba düzeneğine benzer bir mekanizma bulundurmasından dolayı 'Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçundan tutuklayarak cezaevine gönderdi.