Gaziantep Üniversitesi, kampüs içerisinde devletlerin bayrağının bulunduğu alandaki Suriye Arap Cumhuriyeti bayrağını indirerek, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) bayrağını göndere çekti. 2011 yılında Suriye’deki iç savaşla adını duyuran cihatçı ÖSO militanları, daha sonra onlarca gruba ayrılarak kimi yerlerde El Kaide uzantılı El Nusra’ya, kimi yerlerde ise IŞİD’e dönmüştü. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kuvayi Milliye” gücü […]

Gaziantep Üniversitesi kampüse ÖSO bayrağı astı

Gaziantep Üniversitesi, kampüs içerisinde devletlerin bayrağının bulunduğu alandaki Suriye Arap Cumhuriyeti bayrağını indirerek, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) bayrağını göndere çekti.

2011 yılında Suriye’deki iç savaşla adını duyuran cihatçı ÖSO militanları, daha sonra onlarca gruba ayrılarak kimi yerlerde El Kaide uzantılı El Nusra’ya, kimi yerlerde ise IŞİD’e dönmüştü.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kuvayi Milliye” gücü olarak tanımladığı cihatçı ÖSO grupları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) girdiği Cerablus, Ezaz, Bab ve Afrin’de varlık gösteriyor.