Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, yaklaşık 2 yıllık görev sürecinde yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Arda, “Ekonomik anlamda aldığımız kararlar, uyguladığımız tasarruf, kamulaştırma ve yeni kaynaklar yaratmamızın sayesinde iki yılda ekonomik olarak hedefimize ulaştık” dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda: Ekonomik hedeflerimize ulaştık

AYCAN KARADAĞ

İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, görevde geçen iki yılını BirGün’e anlattı. Arda, uyguladıkları ekonomik tedbir ve mali disiplin sayesinde belediyenin şu anda ne personele ne de piyasaya vadesi geçmiş bir kuruş borcu kalmadığını belirtti.

Pandemi sonrası kriz belediyeciliğine geçtiklerini dile getiren Arda, “Gelirlerimizin düşmesinden, dönüşümlü çalışma gibi birçok konuda değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Belediye hizmetler açısından devamlılığımızı sağladık. Belediyemizde dezenfektan ekibi oluşturuldu bu dönemde. Yeni kurduğumuz farklı birimler de oldu. Pandemiyle beraber başka bir belediyecilik anlayışına geçtik” diye konuştu.

Gaziemir’in yeşilini korumak için özel çaba sarf ettiklerini vurgulayan Arda, ilçenin yıllardır en büyük sorunlarından bir olan Aktepe’deki eski kurşun fabrikasının olduğu alanda toprağın zehir kustuğunu ve Gaziemirlilerin her gün zehir soluduğunu söyledi. Arda, “Bu bölgeye gittiğinizde nefes almakta zorlanıyorsunuz. Genziniz yanıyor. Bölgede astım ve kanser vakalarının arttığına dair bilgiler geliyor. Sadece Gaziemir’i değil, tüm İzmir’i zehirleyen bu alan artık temizlenmelidir. Lütfen artık sesimizi duyun. Ama kimse sesimizi duymadı. Devlet bu alanı kamulaştırmalı ve orayı nükleere duyarlılık için bir park yapılmalı” ifadelerini kullandı.

AKP’liler tarafından sürekli iftiralara maruz kaldığını dile getiren Arda, “Bize sürekli iftira atıyorlar. Bize atılan iftiralara karşı hukuksal mücadelemizi sürdürüyoruz. Son olarak da Gaziemir Belediyesi AKP Grup Başkan Vekili’ne açtığım hakaret davasını kazandım. Çamur at izi kalsın zihniyetine karşı mücadele ediyoruz” dedi. CHP Gaziemir Meclis üyelerinin bazılarıyla yaşadığı sorunlar hakkında da konuşan Arda, “Yaşadığımız sıkıntıları aştık. Sıkıntı yaratan kişilerden bir tanesi kesin ihraç talebiyle disipline verildi. Hep il yönetimi, ilçe yönetimi hem de meclis üyeleriyle bir sıkıntımız yok” şeklinde konuştu.

MEMURU KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ

Gaziemir Belediyesi memurlara ödediği sosyal denge tazminatı 3 bin 558 TL’den bin 387 TL’ye düşürmesini İzmir 2. İdare Mahkemesi tarafından Anayasa’ya aykırı bulmasını değerlendiren Arda, “Aynı konuyla ilgili açılmış 5-6 dava var. Bunların 3 tanesini Gaziemir Belediyesi kazandı. Bu seferde farklı bir karar verildi. Mahkemenin konuyla ilgili çelişkili kararları var. Sendikayla belediye arasından süren bir hukuksal bir süreç var. Esas önemli olan o. Son mahkeme kararı bireysel açılan bir dava. Burada mahkemenin verdiği karar; sözleşme yapıldıysa parasını ödeyin diyor. Zimmet açısından yani Sayıştay açısında mahkemenin hiçbir görüşü yok. Biz sendika ile olan kurumsal davayı bekliyoruz. O davanın neticesine göre Sayıştay’a soracağız. Hukuksal olarak süreç devam ediyor. Biz burada memuru korumaya çalışıyoruz. Bu limitleri koyan ülkeyi yönetenler. Bundan dolayı sorun oluyor” dedi.