Gaziemir’de Lozan Antlaşmasının 97. Yılını kutlamak isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerine polis engel oldu. ADD Gaziemir Şube Başkanı engelleme hakkında BirGün’e konuştu.

Gaziemir’de Lozan Antlaşması kutlamalarına polis engeli



ARDA ÖZARDA

Gaziemir’de Lozan Antlaşmasının 97. Yılını kutlamak isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerine polis engel oldu. Basın açıklaması engellenen ADD üyeleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudu. Kaymakamlık tarafından ‘Halkı kin ve nefrete sürükleyeceği ve ayrımcılık olacağı’ sebebiyle kutlamalar yasaklandı.

“RİCA MİNNET İSTİKLAL MARŞI OKUYABİLDİK”

Asıl halkı kin ve nefrete sürükleyenlerin Lozan Antlaşması kutlamalarını yasaklayanlar olduğunu söyleyen ADD Gaziemir Şube Başkanı Gülen Özcan, “Geçen hafta bizler Lozan Antlaşmasının 97. Yılı kutlaması için izin başvurusu yapmıştık ve olumlu cevap almıştık. Fakat dün bir polis memuru arkadaş bizi arayarak vilayet tarafından kutlamaların engellendiğini söyledi. Biz genel merkezimizin kararı doğrultusunda Abdullah Arda meydanında basın açıklamamızı yapmaya karar verdik. Alana geldiğimizde 3 polis memuru arkadaş ile karşılaştık. Kutlamaların yasak olduğunu bir kez daha söylediler. Bizde yasal hakkımız olan saygı duruşunu ve İstiklal marşını rica minnet kabul ettirerek gerçekleştirdik. Herhangi bir gözaltı yaşamadık” diye konuştu.

“ASIL AYRIMCILIK KUTLAMALARI ENGELLEMEKTİR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olarak nitelendirilen böylesine önemli bir antlaşmanın yasaklanmasının ayrımcılık olduğunu söyleyen Özcan, “Yasaklamada tebliğ edilen engelleme nedeni halkı ayrıştırmaya yönelik bir eylem olduğu söylendi. Biz pandemi nedeniyle bir engelleme beklerken buna şaşırdık. Asıl ayrımcılık bu ülkenin kurucularının bu ülkeye kazandırdığı devrimlere ve antlaşmalara saygı duymamak olduğunu söyledik. Bu yasaklama ayrımcılığı asıl tetikleyen durumdur” dedi.